- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Трамп открио шта је за њега специјална операција Русије у Украјини

© AP Photo / Ben GrayДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је руска операција у Украјини за њега била изненађење, јер је мислио да је концентрација руских трупа на украјинској граници била неопходна због вођења преговора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Изненађен сам, изненађен. Мислио сам да је он (руски председник Владимир Путин) тако преговарао, кад је послао трупе на границу…Мислио сам да је то био оштар, али мудар начин преговарања. Претпостављао сам да намерава да закључи добар посао, као и сви, са Сједињеним Америчким Државама, а други људи су расположени за договор, као у случају било каквог трговинског споразума… А онда је ушао и мислим да се променио", рекао је Трамп у интервјуу листу „Вашингтон Егзаминер".

Некадашњи амерички лидер назвао је одлуку Русије да покрене специјалну операцију у Украјини „веома тужном за цео свет“. Трамп је поновио да је он био „веома чврст" са Путином, али да се добро слагао са њим.
Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине, као и „заштита људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према саопштењу Министарства одбране Руске Федерације, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, нема претње по цивилно становништво.
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
РУСИЈА
„У Вашингтону влада хистерија“ – Бајден схвата да ће он морати да одговара за ситуацију у Украјини
Демонстранти пале заставу НАТО-а  - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
СВЕТ
Шта би могла да значи неутралност Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала