- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда зна шта је потребно Новаку да освоји Париз

© FILIPPO MONTEFORTEНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић припрема се да започне сезону на шљаци у Монте Карлу, а Матс Виландер, некадашњи Гренд слем шампион, верује да српски ас може и до трофеја на Ролан Гаросу. За пехар му је према речима Швеђанина потребно да наступи на бар три турнира пред париску шљаку.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Новак Ђоковић биће у прилици да наступа на Ролан Гаросу и уколико се не вакцинише, према последњим информацијама које је изнела Амели Морезмо, директорка Гренд слема у Паризу.
До париске шљаке Ђоковић ће сигурно играти у Монте Карлу и Београду, али остали турнири су неизвесни.
Матс Виландер, некада дежурни критичар српског тенисера, ипак верује да Новак може до трофеја на Ролан Гаросу иако је велики део сезоне пропустио јер као невакцинисан није могао да наступа у одређеним земљама.
„Новак је одморио главу и тело и биће невероватно мотивисан. Сада је имао времена да направи савршен план како би дочекао Ролан Гарос и Вимблдон што је могуће спремнији“, истакао је Виландер.
Најбољем тенисеру света тренутно су најпотребнији мечеви, а Швеђанин верује да уколико Новак буде играо на три турнира до Гренд слема у Паризу може да освоји трофеј.
„Наравно да би он желео да може да игра више мечева, али ако одигра још три турнира, имаће укупно петнаестак мечева и у том случају мислим да ће бити фаворит у Паризу. Мислим да му је потребно да стекне мало самопоуздања пред Отворено првенство Француске“, сматра Виландер.
Главни конкурент на шљаци Новаку је већ годинама Рафаел Надал који је 13 пута био шампион Ролан Гароса.
Ипак, Ђоковић је претходне сезоне доказао у полуфинала тог турнира да ни Надал на шљаци није непремостива препрека када игра свој најбољи тенис.
Ове године, уколико Шпанац буде учествовао на Ролан Гаросу биће још лакше јер ће за тај турнир почети да се спрема тек две недеље на почетак.
Надал има прелом ребра због чега ће морати да буде одсутан са терена скоро два месеца, а неминовно је да ће повреда утицати на његову форму, која је од старта године импресивна.
Надал одсуствује због повреде и неће бити идеално спреман за Ролан Гарос. Хоће ли моћи да тренира пуном снагом? То је главно питање, биће веома напето“, сматра и Виландер.
Након турнира у Монте Карлу и Београду, следе и два Мастерса у Мадриду и Риму, а учешће на та два такмичења значајно би помогло Новаку да избруси форму.
Маријана Вељовић, Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
СПОРТ
Новака су послали кући али – један Србин се осветио и заблистао
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
СПОРТ
Кирјос ће ипак морати да плати за своје поступке у Америци
Миомир Кецмановић прославља победу над Матеом Беретинијем у Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
СПОРТ
Миша шокирао Феликса усред Мајамија!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала