- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Три сценарија: СЗО објавила ажурирани план о корони

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаКовид болница у Москви
Ковид болница у Москви - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
Пратите нас
Светска здравствена организација (СЗО) објавила је ажурирани план о ковиду-19, наводећи три могућа сценарија развоја пандемије до краја ове године, а њен директор верује да је највероватнији онај да ће се озбиљност те болести временом смањивати.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„На основу онога што сада знамо, највероватнији сценарио је да ће вирус који узрокује ковид-19 наставити да се развија, али ће се озбиљност болести коју изазива смањити временом због пораста имунитета добијеног вакцинацијом и преболевањем“, рекао је директор СЗО Тедрос Аданом Гебрејесус, преноси Ројтерс.
Ажурирани План стратешке припреме, спремности и одговора износи стратешка прилагођавања које би свака земља требало да предузме ради спречавања ширења вируса корона, смањивања утицаја ковида и завршетка глобалног ванредног стања.
Ипак, шеф СЗО је упозорио да би се повремени узлети броја случајева и смртних исхода могли догодити када имунитет падне, што би могло да захтева периодичне бустере за осетљиво становништво.
Говорећи о другом и трећем сценарију, Тедрос је рекао да ће се или појављивати мање озбиљне варијанте па бустери и нова вакцина неће бити потребна, или ће се појавити вирулентнија варијанта па заштита од раније вакцинације или инфекције неће бити довољна.
Ово је трећи План стратешке припреме, спремности и одговора СЗО и Тедрос верује да ће бити и последњи. Први план објављен је у фебруару 2020. на самом почетку пандемије, пренео је Танјуг.
Тестирање у граду Гуангџоу - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
СВЕТ
Омикрон измиче контроли у Кини, предвиђа се пуно мртвих /фото/
Контејнери у шангајској луци - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Закључавање Шангаја: Светска трговина и транспорт поново на озбиљном испиту
Производња лека против вируса корона  за лечење ковида 19 - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
Русија регистровала нови препарат против ковида „Лагеврио“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала