- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Делимо вашу визију“: Додик подржао Орбана пред изборе у Мађарској

© AP Photo / Szilard KoszticsakМилорад Додик са Виктором Орбаном
Милорад Додик са Виктором Орбаном - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик пожелео је успех и победу актуелном председнику мађарске владе Виктору Орбану на предстојећим општим изборима, који ће бити одржани 3. априла.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Срби Републике Српске, Срби региона, Срби у Мађарској, чврсто стоје уз вас као премијерског кандидата и уз вашу партију Фидес, и желимо Вам успех и победу на предстојећим општим изборима. Они који имају право гласа у Мађарској, према мојој препоруци, гласаће за вас“, поручио је Додик у писму Орбану.
Наводећи да је у неколико наврата био у позицији да пише Орбану у току трајања његовог досадашњег премијерског мандата, Додик је истакао да је свако од писама изражавало његову личну подршку, али и подршку Срба из земаља Западног Балкана, посебно оних који живе у Републици Српској и Мађарској.

„Наведена подршка није била заснована само на чињеници да сте један од најважнијих лидера у Европи. Као политичар, делим вашу визију региона, централне и источне Европе, али и Европе у целини“, навео је Додик.

Он је поручио да „у својству лидера Срба у Републици Српској и на нивоу институција у БиХ, ја, моја политичка партија и мој народ изузетно смо ценили Ваш став који сте храбро заузели према ситуацији у БиХ, али и шире“.
Додик је изразио уверење да бројни светски лидери гледају на Орбанов премијерски мандат као на један од динамичних, енергичних и оптимистичних.
„Начин на који водите унутрашњу и спољну политику Мађарске у овим, за Европу и свет изразито турбулентним временима, јесте за свако дивљење и похвалу“, навео је Додик, пренео је Танјуг.
У писму Орбану Додик је изразио искрену наду да ће поново бити у прилици да Орбану честита на обновљеном премијерском мандату након 3. априла.
Милорад Додик и Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
РЕГИОН
Истовремени атак из Стразбура на Додика и Орбана – шта се ваља иза свега
 Мађарска - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
РЕГИОН
Сарајево прети празном пушком: Мађарска може да помогне Републици Српској
Милорад Додик и Виктор Орбан данас у Будимпешти - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
СРБИЈА
Порука Мађарске Европској унији: Разговарајте са Додиком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала