- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Швајцарска о провокацији против Србије: „Шаћири и Џака су научили лекције“

© AFP 2023 / FRANCK FIFEГранит Џака и Ђердан Шаћири
Гранит Џака и Ђердан Шаћири - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
Пратите нас
Иако се швајцарска јавност прибојавала да фудбалери те земље западну у исту групу са Србијом на Светском првенству, управо се то и догодило. Ипак, нико није заборавио непријатност коју су пре четири године приредили Ђердан Шаћири и Гранит Џака, па је председник Фудбалског савеза Швајцарске упозорио да се провокације тих фудбалера неће поновити.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Молим вас, само не Србија“ написао је у најави жреба за Светско првенство Андреа Бени, новинар швајцарског „Блика“, а неколико сати касније његова молба није услишена.
Србија и Швајцарска играће у групи Г заједно са Бразилом и Камеруном, а прва асоцијација на претходни дуел су политичке провокације Ђердана Шаћирија и Гранита Џаке који су победу прославили показивањем двоглавог орла.
Управо је та непријатност била разлог због ког швајцарска јавност није желела нови дуел са Србијом, али сада када је извесно да ћемо тај дуел гледати огласио се Доминик Блан, први човек Фудбалског савеза Швајцарске.
Блан је желео да укаже на то да се проблеми неће поновити и да репрезентација Швајцарске жели да гради пријатељски однос са селекцијом Србије.
„Овога пута ћемо да уживамо, имамо добре односе са ФСС и не желимо да их кваримо. Не желим никакву полемику око овог меча. Знамо шта се десило пре четири године у Русији. Ово је сада другачије и биће другачије. Ово су три противника коју су нам пријатељи у фудбалском свету. Не желим више да се бавим тим стварима“, појаснио је Блан.
Председник Фудбалског савеза Швајцарске открио је да су Шаћири и Џака упозорени да не приреде репризу са Светског првенства 2014. године у Русији.
„Надам се да ће тај меч против Србије проћи само у знаку спорта. Гранит Џака и Ђердан Шаћири су научили своје лекције пре четири године у Калињинграду. Сада ће морати да се понашају као и сви остали. Играчи и медији морају да охладе главе како би све прошло у најбољем реду“, објаснио је Блан.
Србија ће против Швајцарске играти другог децембра, а од претходног дуела ране још увек нису залечене.
Не само да су Шаћири и Џеко неспортски провоцирали, већ је Србија оштећена за пенал над Александром Митровићем због чега су били угашени снови о наставку такмичења на Мундијалу те године.
Четири године касније Србија не жели репризу већ нову епизоду у којој ће показати због чега су се и пласирали на Светско првенство.
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
СПОРТ
Србину одбројани дани у Мадриду, „Марка“ тврди – нема му спаса
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Пикси: Не бојимо се, сви су квалитетни – али и ми смо
Српски репрезентативац Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Реакције на жреб: Тадић жели реванш, Бјековић једва чека Швајцарску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала