- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Серена Вилијамс препустила тренера великој ривалки

© AFP 2023 / NICOLAS TUCATПатрик Муратоглу
Патрик Муратоглу - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Патрик Муратоглу, француски тениски стручњак, нови је тренер Симоне Халеп, румунске тенисерке. Француз је претходно тренирао Серену Вилијамс, али Американка није играла још од прошле сезоне када се повредила у првом колу Вимблдона.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Патрик Муратоглу асоцијација је за једно од највећих стручњака у тенису и некога ко уме да изведе тенисере и тенисерке на прави пут.
С обзиром на то да јој је форма у паду Симона Халеп пожелела је прослављеног Француза за тренера, на шта је он пристао.
„Данас почињем ново поглавље у мојој тренерској каријери, постао сам стални тренер Симоне Халеп. Последњих осам месеци сам схватио колико ми недостаје тренерски посао. То је страст мог живота и осећам да могу и даље да дам много“, истакао је француски стручњак.
Муратоглу је објаснио је да је до сарадње дошло на иницијативу Румунке, али је морало да се сачека и зелено светло Серене Вилијамс.
„Симона је дошла у Муратоглу Академију пре Индијан Велса. Гледао сам неколико њених тренинга. На крају те седмице ме је питала да ли бих могао да радим као њен тренер. Изузетно је поштујем, али у том моменту то није било могуће. Неколико седмица касније сам причао са Сереном и указала се прилика да, макар краткорочно, радим са неким другим“, објаснио је Муратоглу.
Халеп је тренутно 20. тенисерка света, а с обзиром да је пре четири године била и прва на листи јасно да је да има потенцијала да ова сарадња буде успешна.
Муратоглу је до сада тренирао велика имена попут: Маркоса Багдататиса, Анастасије Пављученскове, Жеремија Шардија, Григора Димитрова, Серене Вилијамс, Стефаноса Циципаса, Коко Гаф и сада Халепове.
Чак 33 трофеја освојили су тенисери и тенисерке док им је Муратоглу био тренер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
СПОРТ
Мадрид јавио: Новак поново у „Магичној кутији“
Новак Ђоковић и Данил Медведев на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
СПОРТ
Тарпишчев шаље ветар у леђа Медведеву: Данил ће се вратити у трку са Новаком
Протестанти испред хотела Парк у Аустралији - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
СПОРТ
Ефекат Новак Ђоковић – Аустралија пустила мигранте из злогласног хотела Парк
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала