Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Мађарски „грипени“ пратили српске авионе на летовима из Русије због дојава о бомби

CC0 / wikipedia / KGyST / Пар мађарских ловаца ЈАС 39 Грипен
Пар мађарских ловаца ЈАС 39 Грипен - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Пратите нас
Мађарско министарство одбране саопштило је да су борбени авиони те земље „грипен“ у два наврата испратили из свог ваздушног простора авионе „Ер Србије“ на летовима из Русије због дојава о бомби.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У саопштењу се наводи да је мађарски борбени авион „грипен“ подигнут како би испратио српски путнички авион на лету из Санкт Петербурга за Београд, а да је претходно из ваздушног простора Мађарске испраћен и српски авион на релацији Москва-Београд, пренео је Танјуг, позивајући се на мађарску агенцију МТИ.
Подсетимо, раније данас непозната особа упутила је дојаву о експлозивној направи која је наводно постављена у авиону који лети на релацији Београд-Москва. Касније је саопштено да је авион успешно слетео на московски аеродром „Шереметјево“.
Такође, београдски медији су јавили и да су борбени авиони са ознакама Белгије испратили авион компаније „Ер Србија“, који је летео из Санкт Петербурга ка Београду, током прелета изнад територије Литваније.
Председник Александар Вучић саопштио је у четвртак да је 6. априла руска ваздушна контрола обавестила нашу државу да је један борбени авион НАТО у руском ваздушном простору пратио лет „Ер Србије“, на лету Москва-Београд, недалеко од руске границе са Летонијом.
Ер Србија - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
РУСИЈА
Нова дојава о бомби на лету Београд – Москва: Авион успешно слетео на аеродром Шереметјево
Први лет Ер Србије после укидања ванредног стања - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
СРБИЈА
„Новости“: Авион „Ер Србије“ на лету из Русије поново пратили борбени авиони
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала