- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин се опростио од Жириновског /видео/

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин опростио се од Владимира Жириновског
Руски председник Владимир Путин опростио се од Владимира Жириновског - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин опростио се од Владимира Жириновског коме је у Храму Христа Спаситеља у Москви патријарх руски Кирил одслужио опело.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Путин је на опроштају церемонију, која се одржава у Дому синдиката у центру Москве, дошао са букетом црвених ружа.
Истовремено, портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да је Путин са Жириновским имао однос заснован на поверењу.
„Они су се често сусретали, председник је са великим интересовањем слушао шта му је Жириновски говорио“, рекао је Песков.
Додао је и да је истина да је Жириновски предвидео одређене догађаје. „Он је био својеврсни пророк, то је дефинитивно“, закључио је Песков.

Патријарх Кирил служио опело Жириновском у Москви

Патријарх московски и све Русије Кирил одслужио је опело Владимиру Жириновском у Храму Христа Спаситеља у Москви, јавља дописник Спутњика.
Патријарх Кирил је рекао да је Жириновски био истакнути политичар савремене Русије, те да је то био његов позив.

„Имао је многе способности, таленте, био је сјајна, убедљива личност“, казао је руски патријарх, истакавши да је лидер ЛДПР дао веома важан допринос политичком животу савремене Русије.

Такође је истакао да су људи поштовали Жириновског, између осталог, и због његовог честитог, бескомпромисног става и искрености којом је заступао своја уверења.
„Иако је био дипломата по образовању, за говорницом није био дипломата, него је говорио оно што мисли, без икаквих компромиса. Управо је тај поштен став изазвао симпатије и уважавање бројних људи“, рекао је патријарх.
„Без обзира на то како су се они који данас овде стоје око ковчега односили према политичким ставовима покојника, мислим да данас сви осећају тугу, најдубље жаљење јер се растајемо са овом сјајним и изванредним човеком“, рекао је руски патријарх.
Он је позвао људе који су ступали у сукоб са Жириновским да му опросте.
Како јавља наш дописник, опелу су присуствовали и посланици и председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин и чланови Либерално-демократске партије.
Раније је саопштено да је патријарх Кирил изразио жељу да лично служи опело политичару.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков јуче је саопштио да ће се руски председник Владимир Путин такође опростити од Жириновског.
Подсетимо, председник Либерално-демократске партије Русије Владимир Жириновски преминуо је 6. априла након дуге и тешке болести.
Портрет Владимира Жириновског на комеморацији - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
РУСИЈА
Русија се опрашта од Жириновског
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала