- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Маск неће у Управни одбор Твитера, а предлаже да се зграда компаније уступи бескућницима

© AFP 2023 / ROBYN BECKИлон Маск, генерални директор компаније „Тесла“
Илон Маск, генерални директор компаније „Тесла“ - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Илон Маск , извршни директор компаније „Тесла“, који је недавно купио велики удео у Твитеру, одлучио је да се не придружи Управном одбору те компаније, објавио је генерални директор те друштвене мреже Параг Агравал.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Илоново именовање у одбор требало је да буде озваничено 9. априла, али је он истог јутра рекао да више не намерава да се придружи. Верујем да је тако најбоље. Ценимо и увек ћемо ценити допринос наших акционара без обзира да ли су они у нашем одбору или не. Илон је наш највећи акционар и остаћемо отворени за његов допринос“, написао је Агравал у твиту у недељу увече.
Портпарол Твитера је потврдио да је Маск одлучио да се не придружи борду директора.
Маскова одлука долази отприлике недељу дана након што је Твитер објавио у поднеску достављеном регулатору да планира да именује генералног директора „Тесле“ и „Спејс икса“ у свој Управни одбор с мандатом који би се завршио 2024. године.
Маск је недавно открио да је купио више од 9,0 посто удела у Твитеру, чиме је постао највећи акционар те компаније. У оквиру договора да добије место у одбору Твитера, Маск се сложио да не купује више од 14,9 одсто акција компаније док буде у одбору.

Зграду Твитера претворити у склониште за бескућнике

Илон Маски и други најбогатији човек на свету Џеф Безос изнели су идеју за решавање проблема бескућника предложивши да се седиште компаније Твитер претвори у прихватилиште за људе без дома.
Безос , оснивач компаније „Амазон“ за онлајн трговину, придружио се у недељу идеји коју је изнео Маск да се седиште ове друштвене мреже у Сан Франциску претвори у склониште за бескућнике, пошто у том здању ионако ради мало људи за време пандемије, преноси Ројтерс.
Безос је, у блогу на мрежи ГикВајер, фокусираној на технологију, написао да је у мају 2020. осам спратова „Амазоновог“ седишта у Сијетлу претворено у дом за бескућнике, да је та иницијатива одлично успела и олакшала посао запосленима који се баве волонтерским радом.
Безос је такође предложио да се барем део седишта Твитера, ако не и цео, претвори у склониште за бескућнике.
Маск је у другом твиту оценио да је то „одлична идеја“.
Шеф компаније „Тесла“, који има више од 81 милион пратилаца на Твитеру, покренуо је у суботу анкету на тој друштвеној мрежи, тражећи од корисника да гласају да ли то здање треба претворити у прихватилиште за бескућнике. За мање од 24 сата, више од милион људи се укључило у анкету, при чему је више од 90 посто гласало „за“.
Познато је да Маск, који често твитује о својој компанији и другим темама, оставља људе у недоумици да ли се само шали. Овог пута је, међутим, изричито навео да се не шали.
„Узгред, напомињем да сам у вези са овим озбиљан“, твитовао је Маск у недељу, поводом коментара о овој теми.
Основатель SpaceX и генеральный директор Tesla Илон Маск держит каску во время посещения строительной площадки гигафабрики Tesla в Груенхайде, недалеко от Берлина, Германия - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
ЕКОНОМИЈА
Илон Маск и даље први на листи најбогатијих, има 100 милијарди долара више од Безоса
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
СВЕТ
Илон Маск припрема промене на Твитеру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала