- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Зашто је Стејт департмент наредио особљу да напусти конзулат у Шангају

© AP PhotoЕпидемиолошке мере у Шангају
Епидемиолошке мере у Шангају - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
Пратите нас
Амерички Стејт департмент наредио је особљу које не обавља приоритетне послове да напусте конзулат у Шангају, због пораста броја новозаражених од вируса корона и епидемијских мера које град спроводи за контролу вируса.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Стејт департмент саопштио je 8. априла да неприоритетно особље можe добровољно да напусти конзулат, али није познато зашто је у понедељак препорука прерасла у наредбу, преноси Ројтерс.
Једна од најконтроверзнијих епидемиолошких мера у Шангају била је обавезно одвајање деце позитивне на ковид 19 од њихових родитеља, али су од тада власти направиле поједине уступке.
Стејт департмент је у саопштењу навео ризик од раздвајања родитеља и деце, наводи британска агенција.
Шангај се тренутно бори против највећег таласа новозаражених у Кини, од када се вирус први пут појавио у Вухану крајем 2019. године.
Поједини становници града изашли су из својих домова, први пут након више од две недеље, пошто власти предузимају пробне кораке ка ублажавању карантина уведеног због ковида 19.
Шангај је објавио да је више од 7.000 стамбених јединица класификовано као подручја нижег ризика након што 14 дана нису пријављивали нове инфекције, а власти округа најављују која од појединих насеља могу бити отворена, наводи британска агенција.
Градски здравствене власти су саопштиле на конференцији за новинаре да су становници из зона нижег ризика познатих као "подручја превенције" и даље подвргнути контроли и да ће морати да поштују строге епидемијске мере.
Пошто је економија под све већим притиском, у Шангају се улажу напори да се поново отворе хипермаркети, прехрамбене продавнице и апотеке, али ће послови који нису од виталног значаја остати суспендовани, саопштиле су власти.
Шангај је 11. априла забележио 22.348 нових асимптоматских случајева вируса корона, што је мање у односу на 25.173 дан раније, док је потврђених симптоматских случајева било је 994, у односу на 914 у недељу, наводи Танјуг.
Контејнери у шангајској луци - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Закључавање Шангаја: Светска трговина и транспорт поново на озбиљном испиту
Шангај - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
СВЕТ
Кина шаље војску у Шангај
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала