Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Золотницки: Сваки глас за подршку Русији, данас је веома важан

© Sputnik / Лола ЂорђевићИгор Золотницки
Игор Золотницки - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Желели смо да Србији искажемо захвалност због подршке, зато што данас сваки глас за подршку Русији јако је вредан. Зато смо веома захвални, рекао је потпредседник руске секције Међународне полицијске асоцијације, пуковник Игор Золотницки, који је дошао у посету Србији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Говорећи о ефектима антируских санкција Золотницки је приметио да сви они који учествују у томе не разумеју, како је рекао, руску душу, мисли и карактер.
„Данас, рејтинг подршке председнику Русије, после свега што се догодило, после напада на Русију веома је порастао. Они, нажалост, мисле да ће на овај начин да изазову бунт и преврат у Русији. То само говори о томе да они уопште немају представу о души руског човека“, истиче Золотницки.

Дугогодишња сарадња између српских и руских полицајаца

Мајор полиције Вера Карабљова, каже да је веома дирнута гостопримством својих српских колега – веома сам задовољна оним што смо постигли посетом, додала је она.
Сваке године чланови српске и руске секције Међународне полицијске асоцијације (ИПА) посећују се, па је тако и ове године, наводи домаћин руским колегама, Добривоје Стојановић. Српска секција ИПА-е сарађује са секцијама овог удружења из целог света, али, сарадња са руском секцијом посебно је плодна, нагласио је он.
„Сваке године се посећујемо и сваке године они долазе код нас. Овом приликом смо хтели да виде да нису сами, да им дамо подршку, пријатељску, братску, без уплитања у било какве политике и да негујемо коректне и професионалне односе. Са пуковником Игором Золотницким сарађујемо већ годинама“, истиче Стојановић.
Задовољство је што смо примили делегацију наших пријатеља из Русије, каже адвокат Горан Петронијевић.
„Наша сарадња је дугогодишња и традиционална, наше две полицијске организације, не само да сарађују онолико колико је неопходно, већ се и приватно друже и да развијају једну врсту пријатељства и продубљују сарадњу између наших народа у сваком сегменту. То је битно за међународне односе, али и за духовне и културне везе између нас и Русије. Када год дођу, наши пријатељи из Русије су увек добродошли и овде се јако лепо осећају. Наравно, исто као и ми када одемо у Русију. Тако да се надам да ћемо ових неколико дана лепо провести са њима“, наводи Петронијевић.
Међународна полицијска организација је организација путем које полицајци из целог света развијају пријатељске везе, без обзира на националност, вероисповест, пол, расу, чин или то да ли су у активном радном односу или су пензионери. Ова организација је највећа полицијска организација на свету и, како се наводи на њеном веб сајту, има преко 372 000 чланова у 100 држава на шест континената.
Циљ организације да шири пријатељске везе међу полицијским службеницима, унапређење међународне сарадње на професионалном, културном и друштвеном плану, као и подстицање мирног суживота међу народима, очување светског мира и побољшање имиџа полицијске службе. ИПА има статус консултативног тела при Организацији америчких држава и Унеску.
Чланови руске секције Међународне полицијске асоцијације дошли су у посету Србији, где ће боравити 13. и 14. априла. Руска делегација, предвођена пуковником полиције Игором Золотницким са српским колегама размениће професионална искуства и обићи културну баштину Београда.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала