- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пекинг захтева од Вашингтона да прекине све званичне контакте са Тајваном

Тајпеј
Тајпеј - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе треба да прекину све званичне контакте са Тајваном, изјавио је портпарол Министарства спољних послова Кине Жао Лиђијан.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана

Он је поновио да потези САД противрече принципу „једне Кине“ и принципима три кинеско-америчка заједничка саопштења.

Портпарол је поручио да ће „несумњиво доћи до уједињења Кине“. Како је рекао, Пекинг ће уложити све напоре како би се то остварило мирним путем.
Раније је Централна новинска агенција Тајвана саопштила да је група америчких конгресмена на челу са председником комитета за међународне послове Сената САД Робертом Менендезом допутовала у четвртак на Тајван у ненајављену посету.
Како је саопштено, америчка делегација данас ће се састати са шефом администрације острва како би разменили мишљења о питањима „сарадње САД и Тајвана, кинеској претњи, регионалној безбедности“. Поред тога, планиран је састанак са министром одбране Тајвана.
Као одговор на посету америчких конгресмена, Оружане снаге Кине данас ће одржати војне вежбе у подручју Тајвана, саопштило је команда Источне зоне Народноослободилачке армије Кине.
Кинески брод - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СВЕТ
Одговор на америчке провокације: Кина одржава војне вежбе у подручју Тајвана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала