- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Уместо извињења због псовки и НАТО заставе – из Литваније негативан став према Београду

© Фото : Скриншот/STEFFANOSУкрајинска застава коју су одмили да држе кошаркаши Звезде уочи утакмице између домаћег Жалгириса и црвено-белих у Евролиги у литванском Каунасу
Украјинска застава коју су одмили да држе кошаркаши Звезде уочи утакмице између домаћег Жалгириса и црвено-белих у Евролиги у литванском Каунасу - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
Генерални менаџер Жалгириса Паулис Мотејунас критиковао је одлуку Евролиге да одржи Фајнал-фор у Београду, неколико недеља након што је у дуелу екипа Жалгириса и Црвене звезде у Каунасу истакнута НАТО застава, а упућене су и псовке Србији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Београд је добио Фајнал-фор ове сезоне након што је исти отказан у Берлину из епидеомиолошких разлога.
Мотејунас верује да такмичење не би требало да се одржава у престоници Србије због, како је навео, ситуације у Украјини.
„Као Литванац, гледајући ширу слику рата, верујем да је погрешно време и место да се Фајнал-фор Евролиге одржи у Београду. Та одлука је донесена одавно и сада нема начина да се то промени, али, ако ме питате да ли је то право место, онда ћу вам рећи да није“, истакао је Мотејунас, а пренео литвански новинар Маријус Милашус.
Украјинска застава коју су одмили да држе кошаркаши Звезде уочи утакмице између домаћег Жалгириса и црвено-белих у Евролиги у литванском Каунасу - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
СПОРТ
„Махали су нам и НАТО заставама“: Човић објаснио зашто играчи Звезде нису носили заставу Украјине
Литвански руководилац се осврнуо и на казну од 9.000 евра коју је Жалгирис добио након што су њихови навијачи провоцирали кошаркаше и навијаче Црвене звезде заставом НАТО пакта, псовали Србе, а уз то је литвански тим поставио и натпис „Стоп рату“ на застави Украјине уз који црвено-бели нису желели да се фотографишу.
„Изненадио нас је критеријум по којем смо кажњени. У принципу, речено нам је да смо кажњени јер смо поставили знак подршке Украјини. То нас је изненадило“, додао је Мотејунас.
Кошаркаши Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
СПОРТ
Огласила се Звезда: Зашто смо одбили да држимо транспарент у бојама украјинске заставе
Зоран Лукић – селектор кошаркашке репрезентације Русије - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Подкаст
Бумеранг-ефекат: Американци се враћају у руску кошарку | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала