- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Главни одбор СНП-а у уторак одлучује о коначном учешћу у мањинској влади

© Sputnik / Бобан НововићСедница Главног одбора Социјалистичке народне партије Црне Горе
Седница Главног одбора Социјалистичке народне партије Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Социјалистичка народна партија (СНП) требало би у уторак на сједници Главног одбора (ГО) да одлучи да ли јој је прихватљиво да Социјалдемократска партија (СДП) буде дио будуће владе Црне Горе, док је претходно најављено да ће Одбор одлучивати данас.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Сједница Одбора требало би да буде одржана у Подгорици. СНП је условио отпочињање преговора о мањинској влади неуласком Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократа (СД) и СДП-а у њу.
ГО СНП-а, према Статуту партије, одлучује двотрећинском већином.
Посланик Демократске партије социјалиста (ДПС) Данијел Живковић, поручио је данас да Социјалистичка народна партија (СНП) нема право да уцјењује и моралише.
„У мањинској влади неопходно је учешће провјерених грађанских, европских политика у које се са сигурношћу сврставају и Социјалдемократе“, казао је Живковић.
Он је казао да „сваку искључивост у погледу неукључивања суверенистичких политика у влади види као покушај даље разградње државотворног бића“.
Живковић је рекао да ће ДПС одлуку о подршци мањинској влади донијети чим буде имала финализован концепт програма и кадровске структуре.
На учешћу странака Дамира Шеховића (СД) и Рашка Коњевића (СДП) у власти инсистира ДПС, који је њихов бивши коалициони партнер.
ДПС је претходно најавио да ће подржати мањинску владу, али да неће бити у њој.
Мандатар Дритан Абазовић (Грађански покрет УРА) је 3. марта добио мандат за формирање мањинске владе, коју је понудила коалиција „Црно на бијело“ чији је дио.
Од тада су из ГП УРА у више наврата најављивали да су преговори при крају и да ће мандатар представити програм и састав владе, али се то још није десило.
Извршни директор ГП УРА, Зоран Микић, најавио је синоћ да ће Абазовић „прије православног Васкрса предати захтјев за сазивање сједнице парламента, и саопштити јавности састав нове владе“.
Кривокапић са члановима свог кабинета у Белом салону Скупштине Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
РЕГИОН
Мартиновић: Формирање мањинске владе Црне Горе не иде по плану
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
РЕГИОН
Нови велеобрт? Милов маневар да се СНП изгура из мањинске владе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала