00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ВЕСТИ (реприза)
16:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
СПУТЊИК СПОРТ
Самоуверена Звезда иде у Милано - један Партизан изашао из проблема, други није
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Зашто је чланство Србије у ЕУ немогућа мисија
17:00
60 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пет врста намирница које свако треба да има у фрижидеру

© Fotolia / StokketeХрана у фрижидеру
Храна у фрижидеру - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
У фрижидеру особа које воде рачуна о свом здрављу требало би да буде пет категорија прехрамбених производа, изјавио је руски дијетолог Филип Кузменко.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је навео шта треба редовно куповати, држати у фрижидеру и користити приликом припремања хране.

„У фрижидеру би свако требало да има поврће и воће, притом је пожељно да буду свих дугиних боја. Требало би да има житарица, али не само хељда, већ и друге врсте. Од меса се препоручује живинско, јер помаже да се не гојимо, а не говедина или свињетина. И наравно, у фрижидеру би требало имати млечне производе попут творога (ферментисани млечни производ), јогурта и самог млека. Фрижидер здравог човека мора да буде разнолик“, објаснио је лекар.

Приликом састављања јеловника важно је запамтити тачан однос производа, додао је он.
С тим у вези, Кузменко каже да би поврће и воће требало да заузимају најмање половину тањира како би организам у довољним количинама примио све потребне супстанце.
„Ако говоримо о томе шта ставити на тањир из фрижидера за време оброка, онда барем половина треба да буде резервисана за поврће и воће. Све остало мање-више зависи од личног укуса. Јасно је да су и протеини потребни за живот, као и угљени хидрати и масти, али обично човек не може да одабере праву количину тих производа. Људи заборављају на воће и поврће, али узалуд, они су од виталне важности“, закључио је дијетолог.
Здрава храна — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
ДРУШТВО
Које намирнице спречавају надутост
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала