- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пет врста намирница које свако треба да има у фрижидеру

© Fotolia / StokketeХрана у фрижидеру
Храна у фрижидеру - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
У фрижидеру особа које воде рачуна о свом здрављу требало би да буде пет категорија прехрамбених производа, изјавио је руски дијетолог Филип Кузменко.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је навео шта треба редовно куповати, држати у фрижидеру и користити приликом припремања хране.

„У фрижидеру би свако требало да има поврће и воће, притом је пожељно да буду свих дугиних боја. Требало би да има житарица, али не само хељда, већ и друге врсте. Од меса се препоручује живинско, јер помаже да се не гојимо, а не говедина или свињетина. И наравно, у фрижидеру би требало имати млечне производе попут творога (ферментисани млечни производ), јогурта и самог млека. Фрижидер здравог човека мора да буде разнолик“, објаснио је лекар.

Приликом састављања јеловника важно је запамтити тачан однос производа, додао је он.
С тим у вези, Кузменко каже да би поврће и воће требало да заузимају најмање половину тањира како би организам у довољним количинама примио све потребне супстанце.
„Ако говоримо о томе шта ставити на тањир из фрижидера за време оброка, онда барем половина треба да буде резервисана за поврће и воће. Све остало мање-више зависи од личног укуса. Јасно је да су и протеини потребни за живот, као и угљени хидрати и масти, али обично човек не може да одабере праву количину тих производа. Људи заборављају на воће и поврће, али узалуд, они су од виталне важности“, закључио је дијетолог.
Здрава храна — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
ДРУШТВО
Које намирнице спречавају надутост
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала