- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Турска објавила прве снимке војне операције против Курда у Ираку /видео/

© Фото : Youtube/T.C. Millî Savunma Bakanlığı/PrintscreenТурска војна операција против Курда у северном Ираку
Турска војна операција против Курда у северном Ираку - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
Пратите нас
Турско министарство одбране објавило је први снимак војне операције коју је та земља покренула против курдских снага у северном Ираку.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

На снимку које је објавило турско министарство одбране види се дејство борбених авиона, хеликоптера, артиљерије и копнених снага. Већина снимака начињена је опремом за ноћно осматрање.
Ратни авиони, хеликоптери и дронови турске ратне авијације дејствовали су по циљевима курдских снага и ракетирали кампове за обуку, тунеле, склоништа и складишта муниције у северном Ираку, рекао је министар одбране Турске Хулуси Акар.
Циљ операције назване „Челична канџа“ је, према речима Акара, „спречавање терористичких напада и обезбеђивање турске граничне безбедности“.
Турски тенкови у Џараблусу - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
СВЕТ
Турска покренула војну офанзиву против курдских екстремиста у Ираку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала