- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Украјина преплављена плаћеницима, за њих не важи Женевска конвенција

© Sputnik / Юлия Зырянова / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Заменик Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев изјавио је да се према подацима обавештајних служби у Украјини налази на хиљаде плаћеника из целог света. Како је додао, Русија их не сматра добровољцима и на њих се не односи Женевска конвенција.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Према обавештајним подацима, на територију Украјине се из свих крајева света слило хиљаде плаћеника“, истакао је Медведев.

Како је још истакао, плаћеници у Украјини су углавном професионалне убице са оштећеном психом.

Плаћеници ће морати да одговарају за своје акције

Према његовим речима, страни плаћеници који се не буду предали, заједно са својим менторима из радова бандероваца, први ће подлећи денацификацији.

„Мораће у потпуности да одговарају за своје акције. Наравно, ако остану међу живима“, написао је Медведев.

Како руски званичник сматра, кијевски режим лоше познаје опасни историјат плаћеника и крупним корацима срља ка свом заглушујућем фијаску.

Женевска конвенција се не односи на плаћенике

Медведев је нагласио и да Русија не сматра стране плаћенике у Украјини добровољцима, као и да се Женевска конвенција не односи на њих.

„За нас плаћеници никако не представљају добровољце. Они нису регуларна војска и на њих се не односи Женевска конвенција. Прави добровољци су француски пук ‘Нормандија-Неман’, Прва и Друга пољска армија, која је учествовала заједно са нама у Берлинској операцији 1945. године, Први Чехословачки армијски корпус, који се раме уз раме борио са Црвеном армијом током Другог светског рата“, написао је Медведев на Телеграм каналу.

Он је додао да ће њихову несебичну помоћ увек памтити.
Како је раније изјавио портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков, сва места где се налазе страни плаћеници у Украјини позната су руској војсци и у будућности ће бити гранатирана.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Припадник украјинске војске у Доњецку - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
РУСИЈА
Низ земаља дозволио својим држављанима да учествују у борбама у Украјини, стигли хрватски плаћеници
Оружје - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
СВЕТ
Приватне фирме, државни уговори: Ко плаћа стране плаћенике у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала