- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Кини разоткрили да је спашавање Украјине од стране САД само „представа“

© AFP 2023 / YURIY DYACHYSHYN Амерички и украјински војници на церемонији поводом заједничких војних вежби
Амерички и украјински војници на церемонији поводом заједничких војних вежби  - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе инсценирале су огромну подршку Украјини како би увећале добит националних војно-индустријских компанија, преноси кинески лист „Глобал Тајмс“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Испоставило се да је спашавање Украјине само представа. Вашингтон је искористио вештачки створен хаос ради сопствене користи“, наводи лист.
Према мишљењу аутора публикације, поред раста акција компанија, које се баве производњом оружја, администрација Беле куће се нада да ће се Европа ујединити по питању измишљене опасности од „руске претње“.

„Америка је усмерила све своје снаге да украјинска криза потраје. Кијеву је додељена само улога пиона“, закључио је новинар.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
САД, Русија и Кина - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Може ли Америка ратом који је испровоцирала да задржи економску доминацију у свету
Напад фосфорним оружјем  - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
РУСИЈА
Москва: Пумпање Украјине оружјем у супротности је са обавезама Европске уније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала