- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Исход преговора с Кијевом зависи од њихове спремности да прихвате легитимне захтеве Москве

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВизит президента РФ В. Путина в Турцию
Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је телефоном са турским министром спољних послова Мевлутом Чавушоглуом и том приликом истакао да исход преговора Москве и Кијева зависи од спремности украјинске стране да узме у обзир законите захтеве Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Министри су размотрили и могуће заједничке кораке Министарстава спољних послова и одбране у циљу обезбеђивања безбедности цивила у Украјини, укључујући странце.
Лавров је рекао да одговорност за тешку хуманитарну ситуацију у зонама борбених дејстава лежи на украјинским нацистичким батаљонима који цивиле користе као живи штит и одбијају хуманитарне коридоре које руска војска редовно отвара, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова.
Истовремено, турски министар је захвалио је за помоћ коју су руске јединице пружиле у ослобађању талаца које су држали украјински екстремисти у џамији у Маријупољу.
Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
РУСИЈА
Чавушоглу: Назире се нови Хладни рат због Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала