Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Селаковић са Гутерешом: Кључан наставак ангажмана Унмика

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Селаковић
Никола Селаковић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Њујорку са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутерешом, са којим је разговарао о предстојећој седници Савета безбедности и истакао да је континуирано разматрање ситуације на КиМ пред овим телом од суштинског значаја како за Србију тако и за међународну заједницу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У контексту заштите територијалног интегритета и суверенитета, Селаковић је подвукао да су УН за Србију најзначајнија међународна организација, истакавши да је од кључне важности наставак ангажмана Унмика, у несмањеном обиму и са неизмењеним мандатом, саопштило је Министарство спољних послова.
Селаковић је информисао генералног секретара о учесталим нападима на Србе, њихову имовину и објекте Српске православне цркве, поручивши да ти инциденти недвосмислено указују на угроженост нашег народа и крхку безбедносну ситуацију у покрајини.
Шеф српске дипломатије поновио је да је Србија апсолутна опредељена за очување мира и безбедности и да ће наставити да инсистира на заштити српског становништва на КиМ.
Посебну пажњу у разговору министар је посветио проблему интерно расељених лица са КиМ, преноси Танјуг.
Селаковић је Гутереша информисао о ситуацији у региону, нагласивши да је Србија доследно стуб политичке стабилности на западном Балкану.
Србија, како је истакао, свој пуни допринос деловању УН и очувању међународног мира пружа кроз учешће у мисијама УН широм света, додавши да смо са више од 260 плавих шлемова трећи у Европи и први у региону по контрибуцији мировним снагама УН.
Небојша Стефановић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СРБИЈА
Стефановић: Србија жели најснажнију војску у региону
Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СРБИЈА
Лајчак: На главним преговарачима да постигну договор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала