- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

У Бундесверу се противе испорукама тешког наоружања Кијеву

© REUTERS / Fabrizio BenschНемачки хеликоптери
Немачки хеликоптери - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Заменик генералног инспектора немачког Бундевсера Маркус Лаубентал противи се испорукама тешког наоружања у Украјину, истакавши да је и Берлину потребно то исто оружје.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Да бисмо управљали Оружаним снагама и да бисмо обучавали нове војнике потребни су нам системи наоружања“, рекао је Лаубентал за телевизију „ЗДФ“.
По његовим речима, борбена возила пешадије типа „мардер“, које тражи Украјина, и даље су потребна Немачкој за извршавање различитих обавеза, између осталог и у оквиру НАТО-а. Стога не могу само тако бити уступљена Кијеву, додаје он.
„Тада Бундесвер не би имао ништа да пошаље Снагама за брзо реаговање НАТО-а, ако им затреба подршка“, рекао је заменик генералног инспектора Оружаних снага Немачке.
Како истиче, у таквом случају више не би било могућности да се учествује у борбеној групи у Словачкој и да се одговори на непредвиђене околности.

„На крају крајева, то би значајно ослабило одбрамбену способност (земље)“, закључује Лаубентал.

Подсетимо, немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је након телефонског разговора са америчком председником Џозефом Бајденом и лидерима Г7 и ЕУ да је Берлин у почетку испоручивао Украјини оружје из својих залиха, али да су резерве у већој мери исцрпљене. Канцелар је напоменуо да су власти земље, поред јачања немачке војске, „омогућиле и да Украјина може да купује војне производе из војне индустрије у нашој земљи“.
Након тога се огласио амбасадор Украјине у Немачкој Андреј Мељник који је за агенцију „ДПА“ рекао да су власти у Кијеву „разочаране и љуте“ због става немачког канцелара по питању испоруке наоружања Украјини.
Портпарол Пентагона Џон Кирби јуче је саопштио да је у последње време Кијев добио додатне авионе као војну помоћ, али не од Вашингтона. Међутим, није прецизирао које тачно земље су испоручиле те летелице.
Муниција за хеликоптере руских војно-космичких снага у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Подкаст
Може ли сукоб у Украјини да се прелије ван њених граница | Свет са Спутњиком
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СВЕТ
Шолц: НАТО неће учествовати у војним дејствима у Украјини
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
РУСИЈА
Пентагон: Учинићемо све да Кијев добије додатну артиљерију уколико затреба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала