- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: И после свих ових година осећам се нервозно

© Фото : Србија опенНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је о победи против Ласла Ђереа и пласману у четвртфинале Србија опена.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Ђоковић је после скоро три и по часа борбе елиминисао захукталог Ђереа пред пуним трибинама Србија опена на Дорћолу.
Први утисци после меча?
„Још један узбудљив меч, више од три сата велике борбе. Играли смо на подлози која је најспорија у нашем спорту и за то је потребно много енергије, физичке и менталне, поготово када играте против неког као што је Лаци, који је данас дивно ударао лоптицу. Нажалост киша је падала скоро пола дана и то је потпуно променило услове игре. Терен је био баш спор, лоптице су биле доста 'велике', тако да нисам добијао никакву брзину пред ударце као што сам на тренингу претходних дана. Наравно, играјући званични меч пред домаћом публиком... Ту су нерви, ту су висока очекивања, ту је и подршка на којој сам захвалан, али и поред тога није једноставно. И после свих ових година се осећам нервозно пред домаћом публиком, трудим се да одиграм најбоље могуће“, рекао је Ђоковић и наставио:
„Било је помало чудно играти против српског играча, али морам да кажем да је публика била невероватна. Мислим да је Ђере био бољи играч током већине меча, да је он контролисао ритам меча, да је он нападао, и нисам се осећао добро што се тиче пружене игре. Јако сам лоше сервирао, имао сам доста успона и падова. Свидело ми се како сам физички успео да се одржим и да преживим трилер од скоро три и по сата. То је позитивна разлика у поређењу са Монте Карлом, где нисам успео физички да издржим у трећем сету. Надам се да ћу успети да се опоравим за сутра. Мораћу да играм боље него што сам играо данас, Кецмановић је у сјајној форми, али надам се да ћу уз добру енергију из публике имати добру прилику“.
У осмини финала Ласло, сада у четвртфиналу следи Миомир Кецмановић... Како је играти против играча којима си идол?
„Чудан је осећај. Ми смо пријатељи, одлично се слажемо ван терена и доста заједно тренирамо. Много пута су ме они питали за савет, причали смо и о тенису и о животу и увек ми је било драго да их саветујем на било какав начин. Веома ми је драго да они играју добро и да праве успехе, увек навијам за њих. Није баш најпријатнији осећај играти против неког кога познајем, али ми смо професионалци, тако да ко год да је са друге стране мреже, морате да играте на победу - и тако је било вечерас".
Да ли се сећаш првог сусрета са Ласлом?
„Тешко је сетити кад смо се упознали, али он је на Туру већ доста година, тако да чим се појавио на јуниорској турнеји, а био је један од најбољих, већ сам чуо за њега и гледао га, упознао га... Не сећам се кад смо се тачно упознали. Увек сам се дивио његовој скромности, веома је тих, приземан и вероватно од свих нас он има најбоље радне навике. Заслужује све што је урадио и мислим да заслужује још више. Свестан сам његовог квалитета и мислим да и он постаје све свеснији, мислим да креће све више да верује у себе. Мислим да добро игра последњих месеци, играо је добро против Циципаса у Монте Карлу, воли шљаку... Мислим да он и Кецмановић могу да направе велике ствари, али морају да верују у себе. Наравно, разочаравајуће је изгубити меч овако, али мислим да може да буде поносан на ниво који је приказао вечерас“.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СПОРТ
Ђоковић: Сулуда одлука Вимблдона!
Колико је сама победа важнија од свега што се десило током меча?
„У овом тренутку, с обзиром на околности ове године и јако мали број мечева који сам одиграо, оваква победа извојевана после три и по сата борбе је добродошла и веома битна у овом тренутку, највише за мене психички, али и играчки. Нисам још ни близу свог максимума у смислу квалитета тениса и тога сам свестан, али није први пут да проживљавам такве моменте на терену нижег нивоа самопоуздања, али знам шта ми је чинити – толики низ година у професионалном тенису и то искуство ћу покушати да искористим како бих подигао свој ниво игре. Сада су најпотребнији мечеви, што више мечева, и оваква победа ми значи за самопоуздање из те перспективе ментално емотивне“.
Јакуб Меншик је добио вајлд карту за квалификације, тренирали сте заједно... Откуд он?
„Играо је финале Аустралијан опена са 16 година. То је стварно импресивно. Гледао сам га мало и преко заједничког контакта и пријатеља смо ступили у контакт с њим и нудили му да дође на недељу дана тренинга овде. Играли смо три, четири пута један са другим, тренирали, сада смо му дали вајлд карту за квалификације. Мислим да је светла будућност пред њим. Веома је добар момак, а знамо каква је тениска чешка школа са изузетно успешним тенисерима и тенисеркама, управо из тог клуба из ког он долази, из Проштејова. Човек који је власник клуба је спонзорисао и Квитову, Бердиха, шампионе који су дошли до самог светског врха. Мислим да он има предиспозиције. Подсећа ме доста на Медведева јер је висок, на брзој подлози игра боље, има изузетно јак, прецизан сервис, бекхенд има као и сви Чеси изванредан, а форхенд увек може да напредује, али мислим да већ са 16 година има комплетну игру, а и виши је од мене. Доста ме, кажем, подсећа игром на Медведева, делује зрело ментално и мислим да ће далеко да догура“.
Одакле „извлачиш“ те младе тенисере?
„Не извлачим их ја, они су већ ту доказани у јуниорском или на почетку сениорског тениса... Не волим сад да причам о себи, да хвалишем себе, али сам се увек трудио да будем доступан и да будем на располагању младим тенисерима независно одакле долазе. Поготово младим тенисерима којима требају савет, помоћ смерница... Они знају да увек могу да дођу код мене, такав је случај исто и са Холгером Рунеом. Ја волим када ми приђу млади тенисери и поставе ми питање. Најбољи начин да се нешто научи је када питаш неког ко је већ остварио то што ти желиш да оствариш, па има нешто вредно да подели са тобом“.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СПОРТ
„Није фер!“ – Кецмановић о санкцијама Медведеву, Рубљову... /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СПОРТ
Новакове лекције о Србији /видео/
Андреј Рубљов, Карен Хачанов и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СПОРТ
Оштра реакција на санкције Русима и Белорусима: „Одлука може да донесе незабележену штету“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала