- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривокапић нуди прелазну владу

© Фото : Спутњику уступила Влада Црне Горе Здравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
Пратите нас
Одлазећи црногорски премијер Здравко Кривокапић затражио је од председавајућег Скупштине Страхиње Булајића да за 5. јун закаже седницу Скупштине, на којој би се бирала прелазна влада.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У образложењу, Кривокапић је навео да су „све већинске партије у Скупштини захтевале да се прелазном владом реши политичка криза у Црној Гори“.
„Једино демократско решење за излазак из политичке кризе су ванредни парламентарни избори које би припремила прелазна влада. Уједно, овај захтев представља спречавање неуставног приступа — изгласавања мањинске владе и тиме обезбеђује мир, сигурност и помирење, као и очување демократских тековина“, додао је Кривокапић.
Шеф посланичког клуба „Црно на бијело“ Милош Конатар раније данас је казао да је 46 посланика у Скупштини одлучило да за четвртак, 28. априла на Цетињу сазове седницу парламента, на којој ће се бирати нова влада и председник Скупштине. Седницом ће председавати потпредседник парламента Ервин Ибрахимовић, јер, како је навео Конатар, потпредседника Бранка Бошњак (ПзП) није желела да закаже седницу.
Дритан Абазовић и Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
РЕГИОН
Чија је влада – Дританова или Милова
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
РЕГИОН
Црна Гора спремна за Владу — ко ће бити министри
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала