- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Права Црна Гора поднела кривичну пријаву против 46 посланика због заказивања седнице за избор владе

© Фото : Јутјуб/Skupština Crne GoreМарко Милачић
Марко Милачић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
Пратите нас
Права Црна Гора поднела је кривичну пријаву Специјалном државном тужилаштву против 46 посланика Скупштине Црне Горе, јер су „организовали криминалну групу ради извршења кривичних дела самовлашћа, злоупотребе службеног положаја, те кривичних дела против државних органа и уставног поретка“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Након подношења кривичне пријаве, председник Праве Црне Горе Марко Милачић позвао је преостале колеге посланике из редова парламентарне већине са избора 30. августа да се „свим демократским средствима најснажније одупру бруталном гажењу Устава, закона, пословника и институција, те да не дозволе урушавање демократије базирано на вршењу кривичних дела“.
У образложењу Специјалном државном тужилаштву се наводи да подносе пријаве због сумње да су „самовласним заказивањем седнице редовног, пролећног заседања Скупштине за 28. април на Цетињу, без одобрења вршиоца дужности председника Скупштине или другог лица надлежног према Пословнику Скупштине и Уставу Црне Горе, организовали криминалну групу ради извршења кривичних дела самовлашћа из става 2 члана 384, злоупотребе службеног положаја из члана 416, те кривичних дела против државних органа и уставног поретка Црне Горе за које се може изрећи казна затвора у трајању од једне или више од једне године, чиме би починили кривично дело криминално удруживање из члана 401 Кривичног Законика Црне Горе“, преноси РТЦГ.
У Скупштини Црне Горе 46 посланика поднело је иницијативу да се закаже седница те институције 28. априла на Цетињу, како би била изабрана нова влада.
Предложили су дневни ред седнице са шест тачака, прва је избор председника Скупштине, а друга избор 43. владе.
Цетиње - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
РЕГИОН
О судбини 43. владе Црне Горе 28. априла на Цетињу
Дритан Абазовић и Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
РЕГИОН
Чија је влада – Дританова или Милова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала