- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Гобер закуцао Далас и покварио Дончићев повратак – „вуковима“ драма у Минесоти

© AP Photo / Tony GutierrezЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
Пратите нас
Кошаркаши Јуте Џез победили су у драматичној завршници Далас - 100:99 закуцавањем Рудија Гобера у четвртом мечу прве рунде плеј-офа, чиме је резултат изједначен 2:2.Лука Дончић који се опоравио од повреде је блистао са 30 поена уз 10 скокова и четири асистенције, али то није било довољно да Маверикси избегну пораз.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Но, кредимо редом јер се заиста свашта издешавало у последњем минуту драматичног сусрета и атомске кошарке коју су „сервирали“ навијачима Џезери и Мавси.
Чинило се да ће Далас, предвођен маестралним Словенцем успети да тријумфује и да поведе са 3:1 у серији, пре него што се иста поново пресели у Тексас, али није тако мислио Руди Гобер.
Управо је Дончић страшном тројком одвео Далас на +4 свега 40 секунди до краја - на семафору је био исписан резултат 99:95, да би узвратио Донован Мичел после офанзивног скока и под фаулом, те је „поништио“ Лукину тројку - 99:98.
Уследио је напад Далас и Јута је фаулирала Пауела који је оба пута био непрецизан са линије пенала. Уиграни тандем Мичел - Гобер извео је акцију на 11 секунди пре краја сусрета, коју је Француз окончао закуцавањем.
Упркос преокрету Џезера, чинило се да ће Маверикси имати сасвим довољно времена да дођу до победе, али... Лоше организован напад у тих последњих 11 секунди. Бронсон је потрошио доста времена, додао је лопту до Дончића који је био удвојен. Уследио је пас ка Динвидију који се дигао на шут за три поена и промашио, те је победа остала у Јути за 2:2 у серији.
Наредна утакмица у Тексасу заказана је за ноћ између понедељка и уторка од 03.30 по средњеевропском времену.
Врхунску представу приредили су и Бруклин и Бостон где су Селтикси очигледно спремили „метлу“ за супер тим. Резултатом 109:103 стигли су до новог тријумфа и имају капиталних 3:0 у серији.
Очекивало се да ће Дурент и екипа на свом терену успети да преполове заостатак, али се то није догодило и Бостон је на само корак од пласмана у полуфинале.
Вансеријску партију пружио је Џејсон Тејтум који је убацио 39 поена уз пет скокова и шест асистенција. Џејлен Браун је стао на 23 поена, а Смарт који је проглашен за најбољег дефанзивца лиге је бројао до 14.
Управо је фантастична тимска игра и чврста одбрана утицала на то да Селтикси „закључају“ Кевина Дурента који је имао само 11 шутева, а сусрет је окончао са 16 поена.
Бруклин је домаћин у наредном сусрету који је заказан за сутра.
Изузетно узбудљива завршница виђена је у Минесоти где су „вукови“ успели у драматичној завршници да славе 119:118 и да изједначе резултат у серији 2:2.
Тимвервулвси су водили токог већег дела сусрета, али је Мемфис успео да се избори за драму на крају и да стави у проблем Минесоту. Ипак, Карл Ентони Таунс био је концентрисан у завршници и успео је са 33 поена уз 14 скокова да одведе своју екипу до важног тријумфа.
С друге стране, блистао је Бејн који је збацио 34 поена од чега чак осам тројки, али то није утицало да Гризлији избегну пораз.
Пети меч игра се за два дана у Мемфису.
НБА, плеј-оф
Бруклин – Бостон 103:109 (0:3)
Минесота – Мемфис 119:118 (2:2)
Јута - Далас 100:99
Чикаго – Милвоки 19.00
Денвер – Голден Стејт 21.30
Прешус Ачува, Паскал Сијакам и Џоел Ембид, НБА - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
СПОРТ
Торонто избегао метлу, Ембид неутралисан – притисак на Филаделфији /видео/
Српски кошаркаш – Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
СПОРТ
Хајка на Јокића не престаје, „упецале“ се и НБА легенде /видео/
Дарко  Миличић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
СПОРТ
„Одлазим на Хиландар – и схватим...“ – Миличић говорио о путу који му је променио живот
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала