- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Одлазим на Хиландар – и схватим...“ – Миличић говорио о путу који му је променио живот

© AP Photo / Daniel SastreДарко Миличић
Дарко  Миличић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
Пратите нас
Дарко Миличић је требало да постане један од најбољих српских кошаркаша свих времена, ако је судити по таленту, али то није успео да постигне. Године које је провео у Америци су му биле веома тешке, а промена је дошла после посете Хиландару.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Миличић је на Вивалди форуму говорио о томе да је током времена у Америци тражио утеху у трошењу новца, куповини аутомобила и материјалним стварима.
Али, све се променило једним позивом.
„И враћам се кући. Ту се мало тражим не знајући шта даље, хоћу да играм, нећу да играм, немам појма шта се дешава. И долази тај позив за Хиландар, долазим мало на ту духовну страну. Као дошао сам себи, сад сам ја као нормалан... И добијам позив и сад кажем себи где ћу ја 'индијанац' да идем, је л то може тек тако? И може, добијеш благослов и идеш. Ја рекох да би ми била част да одем. Одлазим на Хиландар и поглед на свет се мења“, открио је Миличић.
Некада други пик на НБА драфту је навео да су у Америци за њега мислили да је катастрофалан јер није испунио њихова очекивања.
„Њима је кошарка све у животу, нема друге теме. Али мени није тешко пало. Волим све, волим да се дружим, човек сам из народа. Али кад сам отишао на Хиландар и вратио се кући, нисам могао да дођем себи неколико дана. И од тада сам схватио поенту живота, да је све толико једноставно и да сам сам себи компликовао ствари. Имао сам све на длану. Био сам најталентованији играч у Европи, могао сам да се зезам тамо с њима да сам хтео“.
Али, то се није догодило и Дарко каже да не зна разлог зашто.
„Какви год да су били, имао сам ситуација у каријери где су ми све давали. 'Ево ти човече, играј'. Али као да ми то није одговарало. Као да сам се противио и њиховом пријатељском односу. Одлазим на Хиландар и схватам колико је све једноставно. Шта ми заправо поседујемо и мало духовно долазим себи. До дана данашњег, а надам се и цео живот, посветио сам се томе и то ме држи у балансу. Борбе ће трајати цео живот, најтеже су оне са самим собом. Ја знам најбоље, и дан-данас се борим са самим собом. Са другима ћу ја лако, него са собом је најтеже", искрен је Миличић.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
СПОРТ
Богдан тројком започео, Јанг пресудио Мајамију у последњем нападу /видео/
Дарко  Миличић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2019
Миличић искрено: Знам како им је, не бих им био у кожи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала