- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Предвиђа се крај раста цена некретнина у Немачкој

CC0 / Pixabay / Централна станица у Берлину
Централна станица у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
Пратите нас
Тренд растућих цена закупа и продаје некретнина у Немачкој могао би да се заврши већ идуће године, сматрају и стручњаци, али и немачке власти.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Савезни завод за градитељство, урбанизам и просторно истраживање известио је о значајно стагнирајућим елементима цена некретнина, а главни разлог лежи управо у томе што су такве цене неисплативе за грађане.
„Процват са све већим ценама изнајмљених и власничких станова у градовима је завршен. Људи једноставно више нису вољни, а пре свега, не могу да издвоје више новца за становање. С корона кризом, ратом у Украјини и растућим трошковима енергије, прилично се тога спојило у последње две године. Новца је све мање, а додатни трошкови поновно значајно расту“, указао је шеф одсека Матијас Валтерзбахер, јавио је „Феникс магазин“.
Као резултат тога, додао је он, мања је потражња за високим закупима без грејања и цене у том случају падају.
Стручњаци за аналитику из „Дојче банк рисерча“ сматрају да би 2024. године могао да се оконча снажан раст цена, а да ће улагачи због виших каматних стопа поново више да се ослањају на обвезнице, а не на некретнине, пренео је „Вечерњи лист“.
"У тренутку када обвезнице поновно почну да доносе атрактивне поврате улагања, потражња за стамбеним некретнинама могла би практично преко ноћи да се уруши“, оценио је економиста Јохен Меберт који сматра да неће доћи до „масовне корекције“', али да ће доћи до одређеног степена суздржаног пада цена.
Некретнине - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
ЕКОНОМИЈА
Хоће ли повећање камата на кредите утицати на продају станова у Србији
Тржиште некретнина - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Експлодирало тржиште некретнина: Шест милијарди евра промета и преко 30.000 склопљених уговора
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала