- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин види будућност – Америка бруји о Јокићевом потезу /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Никола Јокић је по ко зна који пут демонстрирао невероватну кошаркашку интелигенцију. На најбољи могући начин осликана је у финишу двобоја Денвера и Голден Стејта, када је „кључало“ на паркету и када се решавало питање победника. „Прочитао“ је Србин акцију Ратника, дао је инструкције са клупе и његов тим је освојио лопту, касније и победио!
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Шахиста међу рвачима – вероватно речница која на најбољи могући начин описује Николу Јокића, кошаркашког генија из Сомбора, о којем тренутно брује амерички медији због нестварног „читања акције“ Голден Стејта.
Дрејмонд Грин га константно удара, што потврђује прст у око већ у првом минуту четврте утакмице, провоцира га, рве се са њим под кошем и у рекету, али Јокић на фин и интелигентан начин успева све то да „поништи“ и да изађе као победник.
Због тога и јесте први фаворит за МВП титулу.
Али, шта се све издешавало у тих последњих нешто више од 30 секунди драме која је на крају припала Нагетсима резултатом 126:121 (1:3 у серији).
Јокић је био ван игре и демонстрирао је да види будућност. И то буквално!
Наиме, добацивао је са клупе саиграчима и то на српском да ће уследили лоб: „Иде, лоб, иде лоб“, показујући рукама да ће уследити висока и дуга лопта. Послушао га је Риверс и Јокићево читање акције испоставило се као кључни моменат сусрета.
Уследила је тројка Бартона, који је задао завршни ударац Ратницима и Денвер је на тај начин избегао „метлу“, али ће имати паклено тежак задатак јер се наредни меч игра у Калифорнији.
Никола Јокић, кошаркашки геније, сусрет је окончао са 37 поена, имао је осам скокова и шест асистенција и овога пута је имао подршку саиграча за разлику од претходних мечева.
Морис је постигао 24 поена, пратио га је Гордон са 21. С друге стране, Стеф Кари је сусрет окончао са 33 поена, Клеј Томпсон постигао је један мање.
Богдан Богдановић, повреда зглоба против Никса - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
СПОРТ
Богдановић заказао, ни Јанг се није видео – Атланта пред испадањем /видео/
Српски кошаркаш Никола Јокић, актуелни МВП - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
СПОРТ
Маестрални Јокић – Денвер после драме победио Голден Стејт! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала