- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Убојити стрелац објаснио како настаје магија – као да је гледао „Жикину династију“ /видео/

© AP Photo / Manu FernandezНападач Реал Мадрида Карим Бензема
Нападач Реал Мадрида Карим Бензема - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
„Ново коло, нова срећа – данас мања, сутра већа“ – легендарна је реплика из једног од наставака серијала „Жикина династија“ која на најбољи начин осликава како је Карим Бензема објаснио хладнокрвност којом изводи пенале. Нарочито онај у полуфиналу Лиге шампиона против Манчестер ситија за свој Реал Мадрид.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Дуго још ће се препричавати атомски фудбал који су у првом полуфиналном мечу Лиге шампиона демонстрирали Манчестер сити и Реал Мадрид на Етихаду (4:3).
Енглези су победили, али је шоу украо Карим Бензема који је у финишу сусрет извео „паненку“ и задивио фудбалски свет дрскошћу и хладнокрвношћу у тренуцима када његов тим има два гола заостатка.
Сва лепота фудбала и сав играчки квалитет који поседује Француз алжирског порекла стали су у тај један додир копачке и лопте, после којег је лопта завршила у Едерсоновој мрежи.
Карим Бензема је неколико дана пре двобоја са Ситијем промашио два пенала против Осасуне у Примери. У размаку од свега седам минута краљевски тим је имао два пенала и оба пута је лопти пришао Карим. Невероватно, али - оба пута је био непрецизан.
Стигао је меч са Ситијем и пенал при вођству Пепове машинерије резултатом 4:2. Многи би побегли од такве одговорности, препустили лопту неком другом, не и Бензема!
Светска класа - што је потврдио начином на који је хладнокрвно извео један од технички најзахтевнијих удараца у фудбалу.
Ноншалантно, дрско и безобразно, а опет прелепо „боцнуо“ је лопту која је дуго путовала, али је Едерсон већ отишао на страну и било је касно за повратак. Какво ремек дело, каква магија у режији Реаловог апсолутног краља – Карима Бенземе.
Упитан је био после меча одакле је „извукао кеца из рукава“ и одлучио се баш за паненку.

„Паненка? Имам веру у себе, извео сам то и било је забавно. Промашио сам неке пенале раније, али онај ко их не изводи, тај их ни не промашује. Ради се о менталном самопоуздању, ни о чему другом. Имам пуно поверења у себе“, поручио је Бензема, баш као што је у чувеној „Жикиној династији“ Чика Мигета, чији лик тумачи Милан Срдоч, објашњавао малом Миши да ко не рескира, тај не профитира уз култну реченицу: „Ново коло нова срећа, данас мања сутра већа“.

Тим начином размишљања водио се и Карим Бензема у тренуцима када је прилазио лопти и хватао залет на дупке пуном Етихаду. Остало је чиста уметност и историја...
Реванш сусрет Манчестер сити - Реал Мадрид заказан је за 4. мај у престоници Шпаније.
Мино Рајола - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
СПОРТ
Медији: Преминуо Мино Рајола; Агенција: Није тачно!
Александар Чеферин - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
СПОРТ
Револуција на помолу – Лига шампиона мења формат
Саша Лукић – фудбалер Торина и репрезентативац Србије - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
СПОРТ
Србија и Пикси рачунају на Душана Силног, али вођа „бикова“ се намеће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала