- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Револуција на помолу – Лига шампиона мења формат

© AFP 2023 / Manu FernandezАлександар Чеферин
Александар Чеферин - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Александар Чеферин, председник УЕФА, и први човек Пари Сен Жермена и Удружења европских клубова Насер Ел-Келаифи, наводно су договорили револуционарне промене у најјачем фудбалском такмичењу – Лиги шампиона које подразумевају увођење фајнал-фора, објавио је лондонски Тајмс.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према наговештајима са Острва, нови формат би ступио на снагу од сезоне 2024/25 с тим што више не би учествовала 32 клуба, него 36 клубова који би се надметали према лигашком систему, уместо досадашњих група.
План укључује да би сваки од тимова одиграо најмање десет утакмица, пет као домаћин на гостујућем терену, док би на крају осам најбољих прошло у осмину финала, док би се за још осам места борили тимови који су пласирани од деветог до 24. места.
Преосталих 12 клубова би испало из такмичења, али је то за сада све још незванично. Потврда новог формата требало би да уследи 11. маја за када је заказан Конгрес Европске куће фудбала (УЕФА) у Бечу.
Такође, спекулише се да би уместо полуфинала у којем се играју две утакмице, уследио фајнал-фор. Један град угостио би четири најбоља тима која би у року од седам дана изнедрила победника Лиге шампиона.
Саша Лукић – фудбалер Торина и репрезентативац Србије - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
СПОРТ
Србија и Пикси рачунају на Душана Силног, али вођа „бикова“ се намеће
Ливерпул и Виљареал - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
СПОРТ
Жута подморница је потонула у Ливерпулу! /видео/
Ел Фарду Бен – фудбалер ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
СПОРТ
Бен вратио Звезду испред Партизана /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала