- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медији: Преминуо Мино Рајола; Агенција: Није тачно!

© AFP 2023 / VALERY HACHEМино Рајола
Мино Рајола - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Вест да је преминуо један од најмоћнијих агената данашњице Мино Рајола уздрмала је фудбалски свет, али је експресно уследио деманти његове агенције која тврди да то није тачно.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Рајола је агент некима од највећих фудбалских асова, међу којима су Златан Ибрахимовић, Пол Погба, Ерлинг Холанд...
Почетком 2022. године, тачније, средином јануара појавиле су се информације да је Мино Рајола у болници у Милану где је хитно оперисан, а лекари су водили велику борбу да му спасу живот.

Наводно, имао је озбиљних проблема са плућима, али су после тога стизале вести да се његово здравствено стање поправља и да он није животно угрожен. Онда је 28. априла, као гром из ведра нема одјекнула вест да је Мино Рајола преминуо, да би експресно то било демантовано од стране његове агенције на друштвеној мрежи Твитер.

„То су лажне гласине. У лошој је здравственој ситуацији, али није преминуо", рекао је за холандске медије Хосе Фортес Родригез, човек који је Рајолина „десна рука“.
Рајола је рођен 1967. године у јужној Италији, али је одрастао у Холандији с обзиром на то да су се његови родитељи преселили тамо још док је он био мали.
Рајола је као мали радио код оца у пицерији у граду Харлему, где је прао судове у паузи између часова. Касније је завршио Правни факултет и говорио је чак седам језика: италијански, холандски, немачки, шпански, енглески, француски и португалски.
Бавио се кратко фудбалом, али није био успешан па је изузетно млад упловио у менаџерске воде. Још средином 90-их година прошлог века основао је сопствену агенцију, а први бомбастичнији трансфер био је прелазак Чеха Павела Недведа из Спарте у Лацио.
Мино Рајола је „избоксовао“ и чувени трансфер Пола Погбе из Јувентуса у Манчестер јунајтед, за невероватих 105 милиона евра 2016. године, од чега је профитирао 25 милиона евра, а у центру пажње се нашао и када је купио вилу чувеног гангстера Ала Капонеа у Мајамију за девет милиона евра.
Александар Чеферин - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
СПОРТ
Револуција на помолу – Лига шампиона мења формат
Саша Лукић – фудбалер Торина и репрезентативац Србије - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
СПОРТ
Србија и Пикси рачунају на Душана Силног, али вођа „бикова“ се намеће
Ел Фарду Бен – фудбалер ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
СПОРТ
Бен вратио Звезду испред Партизана /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала