- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Театар снова се поклонио Србину – Роналдо га задржавао, а Немања се прекрстио /видео/

© AP Photo / Ian WaltonНемања Матић
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
Пратите нас
Бивши српски репрезентативац Немања Матић рекао је збогом Олд Трафорду у победи Манчестер јунајтеда над Брентфордом (3:0). Био је то његов последњи меч на домаћем терену, а читав стадион је устао и аплаудирао момку из Врела који је у 71. минуту уступио место Бразилцу Фреду.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Србин је познат као бескомпромисни борац и сви у славном клубу су то препознали и знали су да цене. Приликом изласка из игре, Кристијано Роналдо најбољи стрелац и фудбалер „црвених ђавола“ повукао је Немању и загрлио га, како би његов излазак и аплаузи с трибина трајали што дуже.
Корачао је Немања ка аут линији и том приликом се прекрстио што је његов обичај када улази или излази из игре.
Јунајтеду су до краја сезоне у Премијер лиги остала још два меча, али оба играју на страни па је Матићу ово био последњи пут да је крочио на травнати тепих Театра снова у званичним мечевима јер ће овог лета напустити Јунајтед.
Спекулише се да би могао у Рому где би поново сарађивао са Жозеом Мурињом који изузетно цени његове људске и играчке квалитете.
Немања Матић је на Олд Трафорд стигао 2017. године из Челсија, али није освојио трофеј са „црвеним ђаволима“, као што је то био случај са лондонским "плавцима".
Матић је одиграо 188 утакмица за Јунајтед, играо је финале Лиге Европе и ФА Купа, постигао је четири гола уз 11 асистенција.
И Немањина породица емотивно је из ложе славног стадиона испратила тренутак у којем је Матић последњи пут игра за Јунајтед на домаћем терену. Супруга Александра, као и троје деце, били су одевени у његов дрес са бројем 31 на леђима.
И нема шта, Матић је доживео опроштај о каквим многи могу само да сањају, али је чињеница да је ратоборни и скромни Србин тако нешто аполутно и заслужио.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
СПОРТ
Из Русије стигао одговор: „УЕФА под контролом политике“
Александар Митровић прославља победу против Португалије у Лисабону - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Александар Велики – рекорд је пао! /видео/
УЕФА - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
„Печат“ на хајку – УЕФА суспендовала све што има везе са Русијом!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала