- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бог је заиста имао план за момка из Смедерева – а он је потврдио речи које ће носити цео живот

© AFP 2023 / CLIVE ROSEАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
Пратите нас
Александар Митровић – синоним за голове, а сад и синоним за рекорде. Најбољи је стрелац репрезентације Србије, а најбољи је стрелац у сезони енглеског Чемпионшипа, пошто је срушио рекорд стар две деценије. После „оног“ пенала за Србију Митровић је рекао да Бог вероватно има план за њега – и био је у праву, као што су праве и речи које носи на кожи.
Митрогол познат је као велики борац за њега нема изгубљене лопте, а реч предаја не постоји у његовом речнику.
У прилог томе иде и тетоважа која се у стампеду на „Крејвен котиџу“ коју је проузроковао српски репрезентативац, јасно видела на левој надлактици на којој пише:
Ако не можеш да трчиш ходај. Ако не можеш да ходаш пузи. Уради било шта, само настави да идеш. Напред и никад, никад не одустај“.
Ношен бујицом емоција Митровић је бацио дрес у 93. минуту након што је постигао рекордни погодак у фантастичном тријумфу за обарање рекорда. Убрзо је настао прави делиријум на стадиону у Лондону, а Србин је једва успео да извуче живу главу од масе која га је носила на рукама.
Заслужио је то њихов херој који је у Чемпионшипу, лиги која постоји већ 120 година поставио рекорд са 43 гола, што је невероватно достигнуће.
Митровић је упркос бројним понудама премијерлигаша у два наврата остао веран „колибарима“ које је својим вансеријским партијама и бројним головима двапут вратио у елитни ранг енглеског фудбала.
Бивши нападач Партизана имаће прилику да постане и најбољи српски стрелац у Премијер лиги, а за то му је потребно још шест голова како би надмашио учинака Сава Милошевића који је носио дрес Астон Виле за коју је на 90 утакмица постигао 29 погодака.
Митровић је тренутно на коти 24 на 104 утакмице одигране за Фулам у Премијер лиги.
Такође, оно што је посебно интересантно јесте да је Митровић претплаћен на историјске голове у последњем минуту.
Србији је трасирао директан пут на Мундијал из лисабонског пакла у зауставном времену (1:2), а сада је са Фуламом исписао историју Чемпионшипа, такође у судијској надокнади.
Управо је све што се дешавало у дресу репрезентације Србије водило Митровића до невероватних успеха, али све је кренуло катастрофом и промашеним пеналом у баражу за пласман на Европско првенство.
Александар Митровић слави постизање поготка - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2021
Александар Митровић за Спутњик: Бог је имао друге планове, остаће ми горчина за цео живот
Митровић је постао трагичар, нико није могао ни морао да му замери ни реч, али је то момак који тачно зна шта се и како схвата и свакако је да је њему у тим моментима било најтеже.
„Што се мене тиче, толико голова, прелепих тренутака и свега, а пао сам када је било најпотребније. Спремате се да будете јунак, да дате гол када је најважније, а догоди се супротно. Бог некада има друге планове за вас, а нови период ће ме ојачати. Отресао сам прашину, време је да се крене даље. Понављам, остаће тај горак укус и то искуство за цео живот“, говорио је Митровић за Спутњик у марту прошле године.
Констатовао је тада и да му се дешава најгора сезона у каријери, али како се све то дешава, поштењем, вером и надом у боље, све се вратило и заиста Бог је имао план за њега и учинио га је бесмртним.
Ретки су такви, али то је Митар момак рођен у Смедереву пре 27 година који се не предаје и који вечито иде напред високо издигнуте главе док рекорди сами падају пред њим.
Александар Митровић прославља победу против Португалије у Лисабону - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Александар Велики – рекорд је пао! /видео/
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
СПОРТ
Из Русије стигао одговор: „УЕФА под контролом политике“
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
СПОРТ
Театар снова се поклонио Србину – Роналдо га задржавао, а Немања се прекрстио /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала