- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министар енергетике Словачке: Ембарго на увоз руске нафте уништиће европску економију

© Sputnik / Светлана Майорова / Уђи у базу фотографијаГасоводни систем "Источни Сибир - Тихи океан" у морској нафтној луци Козмино у Русији
Гасоводни систем Источни Сибир - Тихи океан у морској нафтној луци Козмино у Русији - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
Пратите нас
Министар енергетике Словачке Карољ Галек изјавио је да ће ембарго на руску нафту уништити европску економију и одразити се на снабдевање енергентима не само Словачке, већ и Аустрије, Чешке, Украјине.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Раније је потпредседник и министар економије републике Ричард Сулик изјавио да је Словачка сагласна с предлогом да се уведе ембарго на испоруке нафте из Русије у ЕУ, али да јој је потребан трогодишњи прелазни период.
Како је у интервјуу за издање „Политико“ истакао словачки министар енергетике, тренутни предлог нанеће штету у снабдевању енергентима Словачкој, Аустрији, Чешкој и Украјини.

„То ће уништити нашу европску економију“, нагласио је министар.

Претходно је шеф Европске комисије Урсула фон дер Лајен усагласила шести пакет антируских санкција. Према њеним речима, конкретно, предложено је да се постепено уведе потпуни нафтни ембарго. Истовремено, како је саопштио портпарол Европске комисије Ерик Мамер, приликом доношења предлога о нафтном ембаргу против Русије, узета је у обзир чињеница да неке земље ЕУ услед бројних разлога зависе од руских енергената.
Како је раније објавила руска компанија „Гаспром", испоруке гаса у потпуности су обустављене бугарској компанији „Булгаргас“ и пољској компанији „ПГНиГ“ због неплаћања у рубљама.
Председник Русије Владимир Путин 23. марта је донео одлуку да непријатељске земље убудуће гас плаћају у рубљама. Он је наложио Централној банци, компанији „Гаспром“ и Влади да организују трансфер плаћања за гас у рубљама за Европску унију и остале земље које су увеле санкције Русији. Путин је истакао да ће Русија наставити да испоручује гас у количинама и по ценама према постојећим уговорима.
Пламен гаса - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
РУСИЈА
Словачка ће учинити све да добије руски гас
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
ЕКОНОМИЈА
Може ли течни гас да замени руски?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала