- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин дао високу оцену Паради победе

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПроба Параде победе у Москви
Проба Параде победе у Москви - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин дао је високу оцену припреми и одржавању Параде победе на Црвеном тргу у Москви, рекао је новинарима главни командант Копнених јединица Оружаних снага Русије, генерал армије Олег Саљуков.ц
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Врховни главни командант је изразио захвалност и дао високу оцену. Мислим да је то исправно – и висока оцена за момке у колони пешадије и у механизованој колони“, рекао је Саљуков који је командовао парадом.
Он је рекао да није било могуће извести авијациони део параде: „Имамо девет аеродррома. Овде се чини да су временске прилике мање или више погодне, али оне могу бити потпуно другачије на аеродромима. Мислим да оно што смо видели већ оставља снажан утисак“, рекао је Саљуков.
Припрема за параду је трајала од децембра, додао је генерал, истичући да су прво одабрани учесници, а затим је организована појединачна припрема.
„Поносан сам на те момке, захвалио сам свим командирима што су с ентузијазмом и упорношћу данас продефиловали Црвеним тргом у сложеним условима“, закључио је Саљуков.
Ове године на војној паради, посвећеној 77. годишњице победе у Другом светском рату, учествовало је 11 хиљада војника, 131 јединица копнене војне технике, док је ваздушни део параде отказан због временски прилика. Музичку пратњу обезбедио је комбиновани оркестар Министарства одбране.
Парада поводом Дана победе над фашизмом на Црвеном тргу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Подкаст
Дан победе и дан (пораза) Европе | Нови Спутњик поредак
Прослава Дана победе у Москви – тенк Т-34-85 - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
РУСИЈА
Парада победе у Москви: 11.000 војника, 131 јединица копнене технике и важна Путинова порука /видео/
Президент РФ В. Путин на военном параде в честь 77-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
РУСИЈА
Путин: Русија се на време одупрла агресији, то је била једина исправна одлука
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала