- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва захтева извињење од званичне Варшаве због напада на руског амбасадора 9. маја

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Русија захтева од пољских власти званична извињења због инцидента који се догодио у Варшави 9. маја када је нападнут руски амбасадор, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како је прецизирано, „амбасадор Пољске у Москви Кшиштоф Крајевски позван је у Министарство спољних послова Русије због недопустивог напада на руског амбасадора у Пољској Сергеја Андрејева“ који се догодио на Дан победе.

„Крајевском је саопштено да руска страна очекује званична извињења од руководства Пољске у вези са оним што се одиграло и захтева да се осигура безбедност амбасадора Русије и свих службеника руских дипломатских мисија у Пољској. Одлука о даљим корацима ће бити донета у зависности од реакције Варшаве на наше захтеве“, поручује руска страна.

Како је раније саопштио дописник Спутњика, пољски амбасадор задржао се у згради руског Министарства спољних послова мање од 20 минута. Није желео да коментарише детаље посете.
У понедељак, на Дан победе, амбасадора Русије у Пољској Сергеја Андрејева су гађали црвеном бојом током покушаја да положи венац на Гробље совјетских војника у Варшави.
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
РУСИЈА
Амбасадори Пољске и САД у Москви без коментара напустили МИП Русије
Амбасадор Русије у Пољској Сергеј Андрејев - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
РУСИЈА
Руски амбасадор у Варшави: Напад на мене припреман под контролом пољских специјалних служби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала