- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немац је дигао глас, а Новак га је подржао: „Када стигнемо, већ је прекасно“

© AP Photo / Andrew MedichiniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић пружио је подршку Немцу руског порекла Александру Звереву, који је био приморан да игра полуфинале и финале Мадрида, у истом дану због лоше организације, проузроковане катастрофалном сатницом. Свестан је тога и први тенисер света, али како је рекао, тешко је ту било шта променити јер се уговори о ТВ правима унапред потписују.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Немац Зверев је свој полуфинални меч против Грка Циципаса почео тек око 23 часа, па је јасно да је сурет ушао у нови дан, дан у којем ће свега неколико сати касније бити одиграно финале.
Управо је у том поменутом финалу Зверев доживео дебакл, јер га је уништио Шпанац Карлос Алкарас који је претходно елиминисао Новака Ђоковића и Рафаела Надала.
Због тога је Немац руског порекла дигао глас да је нехумано да се полуфинале игра до један иза поноћи, а да онда уследи финале поподне или предвече истог дана. Са тим се сложио и Новак Ђоковић.
„Причао сам са Сашом и он ми је рекао за то распоређивање сусрета у Мадриду. Сагласан сам потпуно са њим по поменутом питању. Као играч не желите да окончате сусрет у 1.30 иза поноћи, да одете да спавате у четири ијутру и онда играте у финалу. Да се разумемо, не кажем да Алкарас није заслужио титулу, али сигурно да Зверев није добро спавао и да га је нешто мучило на терену. Ипак, то је нешто што превазилази Мадрид. И овде имамо два термина, дневни и ноћни. Разумем да на турниру желе да продају више карата и све то око ТВ права. То ствара проблеме како турнир одмиче и зато играчи желе више да причају на ту тему. Али, када дођемо на турнир, већ је прекасно, с обзиром на то да су уговори са телевизијама потписани, а о томе морамо прво да причамо. Разумем играче који због тога излазе са изјавама за медије, то је због тога што не знају како то да промене“, истакао је Ђоковић који на турниру у Риму чека боље из двобоја Ласло Ђере - Стан Вавринка.
Подсетимо, Алкарас је у недељу у финалу Мастерса у шпанској престоници после свега 63 минута игре савладао Немца Зверева резултатом 6:3, 6:1.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
СПОРТ
Новак је на правом путу, али је ван терена претрпео још један ударац
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
СПОРТ
Буђење гладијатора /видео/
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
СПОРТ
Филип шокирао Андреја!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала