- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шампионски брејк Милвокија, Мемфис уништио Ратнике /видео/

© AFP 2023 / STACY REVEREЏејсон Тејтум и Јанис Адетокумбо, Милвоки против Бостона
Џејсон Тејтум и Јанис Адетокумбо, Милвоки против Бостона - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Милвоки Бакси који бране прстен направили су брејк у најважнијем могућем тренутку, победивши Бостон у гостима резултатом 110:107, чиме су повели са 3:2 у полуфиналној серији плеј-офа НБА лиге. До победе су дошли захваљујући одличној одбрани и блокади Холидеја у самом финишу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У другом мечу који је одигран у ноћи између среде и четвртка, Мемфис је без прве звезде Џа Морента, који има истегнуће лигамената колена, уништио Голден Стејт Вориорсе резултатом 134:95.
Смањили су Гризлији тако на 3:2 у серији, а наредни меч игра се у Калифорнији.
Фантастичну утакмицу одиграли су Бостон и Милвоки, а више знања и среће на крају, испоставило се да су имали актуелни шампиони.
Селтикси су у прве три деонице контролисали дешавања на паркету, блистали су Тејтум и Џејлен Браун и са плус девет је Бостон ушао у одлучујућу четвртину - 86:77.
Ипак, ни то није било довољно да се обезбеди тријумф и да се поведе резултатом 3:2, те да се са предношћу оде на шести меч у Милвоки.
Уследила је фантастична игра гостију, које је носио ко други него Јанис Адетокумбо, који је сусрет окончао са 40 поена, 11 скокова и три асистенције.
Последња четвртина припала је Баксима резултатом 33:21, па је поменутих 12 поена разлике било довољно да се надокнади минус девет и да се дође до брејка.
Иначе, у једном тренутку у последњој деоници је домаћин имао и плус 14, али је онда Милвоки заиграо као у трансу. Терорисали су кош ривала, док су затегли и одбрану.
При резултату 105:99 на округло 100 секунди до краја, тројку је прво погодио Адетокумбо, а затим и Холидеј - 105:105.
Тејтум је затим са линије слободних бацања обезбедио Бостону нову предност 107:105. Грчки репрезентативац који делује незаустављиво у овој серији убацио је потом једно слободно бацање, али је друго промашио, да би уследио офанзивни скок Портиса и двојка за преокрет - 108:107 за Баксе.
Најбољи дефанзивац НБА лиге Смарт, покушао је да изједначи, дигао се на шут за два поена осам секунди пре краја, али га је маестрално изблокирао Холидеј.
Конатон је затим убацио два поена са линије слободних бацања, да би на крају Смарт изгубио лопту коју му је "украо" Холидеј за велико славље и шампионски брејк Милвокија.
Шеста утакмица игра се у ноћи између петка и суботе од 01.30 у Милвокију.
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
СПОРТ
Јокић званично опет МВП: Најлаганији тамбурашки кас за понос и историју! /видео/
Српски кошаркаш Милош Теодосић – Виртус Болоња - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
СПОРТ
Болоња слави Теодосића – Србин одвео Виртус у Евролигу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала