- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Орбан потврдио: Мађарска неће дозволити да ЕУ уведе санкције руском патријарху

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПатријарх Кирил
Патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Премијер Мађарске Виктор Орбан током састанка са сиријским патријархом Игњатијем Јефремом II у Будимпешти потврдио је да неће допустити да Европска унија уведе санкције архијерејима Руске православне цркве због догађаја у Украјини, саопштио је портпарол мађарске владе Берталан Хаваши.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Виктор Орбан је поновио да Мађарска неће подржати укључивање свештених лица на санкциону листу, јер би се то тицало верске слободе мађарских заједница која је света и неприкосновена“, рекао је Хаваши, пренела је агенција МТИ.

Како је прецизирано, Игњатије Јефрем II, патријарх Антиохије и целог Истока, поглавар Сиријско-јакобитске православне цркве, недавно се обратио Орбану са молбом да спречи увођење санкција Европске уније против патријарха московског и целе Русије Кирила.
Ускоро након тога Орбан је изјавио за радио „Кошут“ да Мађарска „неће допустити укључивање црквених лидера на санкциони списак“.
Московска патријаршија поздравила је став мађарског премијера.
Раније су медији писали да Европска унија разматра могућност увођења санкција против патријарха Кирила због приступа РПЦ догађајима у Украјини.
Патријарх московски и целе Русије Кирил служи божићну литургију у Храму Христа Спаситеља - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
РУСИЈА
Ко плаши руског патријарха не познаје историју – одговор РПЦ на најаву западних санкција
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала