- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ако Русија престане да испоручује гас Немачкој - биће катастрофа

© Sputnik / СтрингерВентил на гасоводу у гасној транспортној станици у Украјини
Вентил на гасоводу у гасној транспортној станици у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
Последице обуставе испорука руског гаса Немачкој тренутно би биле катастрофалне по немачку привреду, изјавио је директор Индустријске уније Немачке (БДИ) Зигфрид Русвурм у интервјуу за лист „Билд ам Зонтаг“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Последице обустављања испорука руског гаса би у овом моменту биле катастрофалне. Морамо имати у виду да се у недостатку оваквих количина гас више не би испоручивао до крајњих кракова нашег гасоводног система“, истакао је Русвурм.
Како је нагласио, бројне компаније би у овом случају у потпуности биле одсечене од испорука гаса. У многим случајевима, упозорио је директор индустријске уније, компаније које буду погођене овим, биће принуђене да обуставе производњу, а неке је, вероватно, никада више неће покренути.
У Немачкој страхују да ће због санкција Москви и испорука оружја Украјини од стране Немачке, Русија престати да испоручује гас Берлину. Руска влада је у среду одобрила списак од 31 компаније које су садашње или бивше филијале „Гаспрома“, на које се примењују посебне економске мере. Међу њима су „Гаспром Германија ГмбХ“ и „Гаспром маркетинг & трејдинг Лтд“, као и оператер пољског дела гасовода „Јамал-Европа“.
Десетог маја компанија „Оператор ГТС Украјине“ објавила је да од 11. маја обуставља транзит гаса у Европу преко станице „Сохрановка“ због околности више силе: наводно, компанија не може да контролише пограничне компресорне станице Новопсков у Луганској области.
„Гаспром“ је са своје стране саопштио да не види никакве препреке за наставак транзита преко станице „Сохрановка“. Према речима портпарола компаније Сергеја Купријанова, „Гаспром“ у потпуности испуњава све своје обавезе према европским потрошачима и испоручује гас за транзит преко Украјине у складу са уговором.
Спаска кула московског Кремља и храм Василија Блаженог  - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
РУСИЈА
Кремљ: Русија није добила објашњење од Кијева за обуставу транзита гаса
Гасна компресорска станица Минска - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
РУСИЈА
Берлин: Не можемо да презимимо ако нам Москва укине испоруке гаса
Лого компаније Гаспром Германија - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
СВЕТ
Немачке филијале „Гаспрома“ престале да добијају гас из Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала