- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Још ћемо се ми вратити "Северном току 2"

© Фото : Пресс-служба Eugal / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2"
Изградња гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
Пројекту "Северни ток 2" ћемо се временом вратити, цевовод је направљен и напуњен техничким гасом, изјавио је амбасадор Русије у немачкој Сергеј Нечајев у програму "Соловјов лајв".
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Пројекат је спреман и може у сваком тренутку да буде пуштен. Ипак, истакао је дипломата, "постоји политичко наређење да се не користи за гас из Русије".
"Где то води? Мислим да ће то довести до додатног повећања цена горива и основних производа, укључујући храну“, упозорио је Нечајев.
"Надам се, доћи ће време и ми ћемо се вратити том пројекту", додао је Нечајев, подсетивши да су за реализацију овог пројекта потрошена велика средства, укључујући и међународних конзорцијума.
Изградња гасовода „Северни ток 2“ је у потпуности завршена 10. септембра 2021. године. Немачка је, након што је Русија признала суверенитет Доњецке и Луганске Народне Републике, зауставила сертификацију гасовода „Северни ток 2“. Министар иностраних послова Немачке Аналена Бербок је раније изјавила да је пројекат фактички замрзнут.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала