- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Које биљке би требало држати у спаваћој соби за квалитетнији сан

CC0 / Pixabay / Спаваћа соба са биљкама
Спаваћа соба са биљкама - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
Пратите нас
Доказано је да поједине биљке могу позитивно да утичу на продуктивност људи, као и да помогну да лакше заспите и имате квалитетан сан.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прва на листи је змијска биљка, позната и као „језик свекрве“. Док већина биљака претвара угљендиоксид у кисеоник само током дана, ова биљка то ради и ноћу. Помоћи ће вам да се смирите и лакше утонете у сан.
Фикус гумијевац такође може бити од користи, јер има велике листове помоћу којих „увлачи“ токсине и тако прочишћава загађени ваздух.
Наравно, лаванда је незаобилазна јер њен мирис опушта. Како је наведено на порталу „Кантри ливинг“, лаванда умирује нервни систем што омогућава да лакше утонете у сан.
Љиљан мира повећава количину влаге у ваздуху, што може да олакша спавање током топлијих месеци. Ипак, требало би бити на опрезу уколико имате кућног љубимца. Нарочито је штетан за псе и мачке уколико га прогутају, а ову биљку би требало држати ван домета деце.
Иако је алое вера вероватно најпознатија по томе што помаже код болних опекотина од сунца, она је и одличан избор за квалитетнији сан. Ослобађа кисеоник искључиво ноћу и тако прочишћава ваздух док се одмарате, пренео је портал „Кликс“
Алоје вера - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
ДРУШТВО
Зашто је алоја издашан дар природе
шафран - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
На Фрушкој Гори расте једна од најскупљих биљака од које се прави скупоцени зачин
Биљка кантариона - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
ДРУШТВО
Природни антидепресиви: Моћне биљке које враћају добро расположење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала