- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Орбан: Санкције против Русије ефикасне само на папиру

© AP Photo / Petr David JosekВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
Пратите нас
Мађарска не спречава увођење санкција Русији, док год оне не угрожавају енергетску безбедност земље, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У интересима европског јединства Мађарска неће спречавати санкције све док оне не доводе у опасност енергетску безбедност саме Мађарске“, навео је Орбан у обраћању парламенту, након полагања премијерске заклетве.

Санкције против Русије су ефикасне на папиру, а у стварности онај ко уводи континенталну блокаду пропада, изјавио је Виктор Орбан.
„Европа је уверена да разне санкције могу да спусте Русију на колена. То је могуће на папиру и многе 'папирне' политике извлаче некакве теоријске доказе, али колико год се трудио да се сетим, не могу да се досетим континенталне блокаде која је била ефикасна. Ипак, видео сам како је 'пропао' онај који је увео“, рекао је Орбан.
Мађарски премијер је, такође, критиковао Брисел због тога што „злоупотребљава своју власт, смањује овлашћења земаља-чланица ЕУ и намеће им туђу културу и идеологију“.
Према његовим речима, данас постоје изгледи за долазак „ере рецесије" у Европи, пошто се континент бори с растућим ценама енергије и високом инфлацијом због рата у Украјини.
Патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
РУСИЈА
Орбан потврдио: Мађарска неће дозволити да ЕУ уведе санкције руском патријарху
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала