- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мало је један Бугарин за песму тужних Грка – Барселони и Миротићу утешна победа у Београду!

© AP Photo / Darko VojinovicНикола Миротић и Саша Везенков
Никола Миротић и Саша Везенков - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
Пратите нас
Кошаркаши Барселоне славили су у утешном мечу за треће место на завршном турниру Евролиге у Београду, резултатом 84:74 над Олимпијакосом, коме није помогла ни велика подршка навијача у београдској Арени.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Утакмицу је обележила сјајна атмосфера коју су приредили грчки навијачи, иако је њихова екипа подбацила и у полуфиналу изгубила од Ефеса тројком Василија Мицића у последњим секундама дуела.
Најбоље је на атмосферу реаговао бугарски репрезентативац Саша Везенков који је у трећој четвртини низом поена омогућио повратак „из мртвих“ свом тиму, али је то било недовољно за Барселону, која није била инспирисана, али је одиграла меч на довољно добром нивоу.
Већ у уводној фази дуела Барселона је стекла предност од осам поена, Олимпијакос је успевао да умањи разлику, али не и да стигне до егала па је прва деоница завршена резултатом 20:18 за каталонску екипу и то поготком Везенкова у последњим тренуцима.
Коначно, изједначење је наступило у првом нападу у другом кварталу, Барселона је брзо стигла до шест поена вишка, али је Олимпијакос поново ухватио прикључак и успео да поведе најпре са 31:30, потом са 36:35 и коначно са 38:37.
Барселона је преузела контролу од тог момента, серијом 8:0 је вратила предност и са 45:38 отишла на велики одмор.
За екипу тренера Шарунаса Јасикевичуса бриљантан је био центар Сердач Санли са 19 поена, Брендон Дејвис, његов колега са високих позиција је додао осам, а Никола Миротић је био више него миран, са само четири поена, али и по три скока и асистенције.
На другој страни Костас Слукас и Саша Везенков су имали по седам, Тајлер Дорси и Шакил Мекисик по шест, док је ветаран Јоргос Принтезис остао без поена, али је у паузи упутио поруку навијачима и најавио борбу до краја.
Aли, пет узастопних поена Миротића подигли су разлику на 13 поена већ на старту треће четвртине, a до половине деонице она је износила и 15 поена, што су играчи Олимпијакоса, у првом реду искусни Костас Папаниколау, веома тешко прихватили.
Тројка Везенкова је подигла атмосферу у дворани, навијачи Олимпијакоса су повели песму која је њихове љубимце довела до једноцифрене разлике, а бугарски кошаркаш је уписао осам узастопних поена и преузео конце игре грчког тима.
Велики малер је задесио Барселону у тим моментима, Алекс Абринес је тешко искренуо зглоб и морао је уз помоћ медицинског особља да напусти терен, а у последњу деоницу се ушло са шест поена вишка на рачун каталонске екипе.
Утихнули су навијачи, али их је поново на ноге подигао Мекисик феноменалним закуцавањем из контранапада, чиме је вратио Олимпијакос на свега три поена заостатка, четири минута до краја дуела.
Миротић и Кори Хигинс су експресно вратили предност, одбили последњи налет ривала и потом рутински решили утакмицу у своју корист са 84:74.
Најефикаснији актер дуела био је Саша Везенков са 20 поена и 11 скокова у табору пораженог тима, Костас Слукас је имао 14 поена и седам асистенција, Шакил Мекисик је додао 11, а Тајлер Дорси десет поена.
На другој страни сјајан је био Никола Миротић са 19 поена, Сертач Санли је додао 16, Кори Хигинс 11, а Брендон Дејвис је остао на десет поена.
Навијачи Ефеса - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
СПОРТ
Турци изненадили изјавом за Спутњик: „Не волимо Атамана!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала