- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Циципас „преживео“ – од ивице амбиса до другог кола Ролан Гароса

© AP Photo / Daniel ColeСтефанос Циципас
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Грчки тенисер Стефанос Циципас избегао је шокантну елиминацију већ у првом колу Ролан Гароса. Губио је 2:0 у сетовима од Италијана Лоренца Мусетија, да би на крају успео да се врати с ивице амбиса и да слави 3:2, по сетовима (5:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:2) и тако се после борбе од три сата и 33 минута пласира у другог коло Гренд слема у Паризу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Наредни ривал Циципасу биће Зденек Колар који је избацио Луку Пуја.
Мало је недостајало да публика у Паризу на самом старту другог Гренд слема у години види шокантну и прерану елиминацију великог фаворита.
Свакако је то Стефанос Циципас био у двобоју са Мусетијем. Италијан који је 66. на АТП листи повео је после велике борбе са четвртим рекетом света са великих 2:0 у сетовима, 7:5, 6:4, али је онда до изражаја дошла ментална снага Грка и физичке предиспозиције.
Није пао, упркос великом заостатку и чињеници да га само још сет дели од повратка кући. Заиграо је далеко бољи тенис и без већих проблема је успео да освоји трећи, односно свој први сет с убедљивих 6:2, за свега 27 минута игре.
Већ тада се могло наслутити да је Мусети тај који је у проблему, упркос чињеници да је и тада водио 2:1 у сетовима.
И у четвртом је био доминантан Грк, који је већ у другом гему "украо" сервис Италијану и успео је да поведе 2:0. Уследио је рутински гем на сопствени сервис, да би у петом гему дозволио да Мусети врати брејк - 2:3.
Ипак, већ у следећем Циципас поново стиже до брејка, који ће бити круцијалан за добијање четвртог сета и изједначење - 2:2.
А онда тотална доминација четвртог тенисера планете који је са два брејка у потпуности "сломио" индиспонираног Италијана Мусетија, трасирајући себи пут у другог коло где га чека Зденко Колар који је претходно избацио Луку Пуја.
Данил Медведев на турниру у Акапулку - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
СПОРТ
Шта има логику, а шта нема – Медведев је био јасан
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
СПОРТ
„Изгубио сам главу, никад више!“ – Рубљов се каје због излива беса /видео/
Рафаел Надал, шпански тенисер - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
СПОРТ
Американка храбрија од Надала: „Дискриминација неће бити толерисана!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала