- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Циркон“ успешно погодио мету удаљену 1.000 километара /видео/

© Фото : Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање хиперсоничне ракете "Циркон" са фрегате "Адмирал Горшков" у Белом мору
Лансирање хиперсоничне ракете Циркон са фрегате Адмирал Горшков у Белом мору - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
Пратите нас
Фрегата „Адмирал Горшков“ извела је пробно лансирање „Циркона“ у Баренцовом мору, а хиперсонична ракета погодила је морску мету удаљену око 1.000 километара, саопштено је из Министарства одбране Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Данас је главна фрегата пројекта 22350 ‘Адмирал Флоте Совјетског Савеза Горшков’ из акваторије Баренцовог мора испалила хиперсоничну крстарећу ракету ‘Циркон’ на положај морске мете у Белом мору. Лансирање ракете обављено је у оквиру тестирања нових врста оружја“, наводи се у саопштењу.

Како се још додаје, према подацима објективне контроле, хиперсонична крстарећа ракета „Циркон“, успешно је погодила морску мету која се налазила на удаљености од око 1.000 километара, а лансирање ракете одговара задатим параметрима.
„Циркон“ је прва хиперсонична крстарећа ракета на свету способна за континуирани аеродинамични лет са маневрисањем у густим слојевима атмосфере уз помоћ сопственог потиска мотора током читаве руте. Она може подједнако ефикасно да погађа циљеве на копну и на води. Ракете „Циркон“ могу да достигну брзину до девет маха (преко 10.000 километара на сат), а њихов домет је преко 1.000 километара. Планирано је да овим ракетама буду наоружане подморнице и бродови.
Хиперсонична ракета - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
РУСИЈА
Тачно у мету са раздаљине од 450 километара: Руска војска открива детаље тестирања ракета „Циркон“
Тестирања руске хиперсоничне ракете Циркон - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
РУСИЈА
Совјетска ракета „Метеорит“: Крстарећа стратешка ракета која је утрла пут „Циркону“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала