- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како се опоравити након непроспаване ноћи

© Depositphotos.com / AllaSerebrinaБуђење
Буђење - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
Пратите нас
Ако често патите од несанице, то се и те како може одразити на ваше благостање. Ипак, и у таквој ситуацији постоје ствари које можете да урадите како бисте себи олакшали живот и повратили енергију која вам је преко потребна. Ми вам саветујемо да пробате следеће четири ствари.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Једите протеине и здраве масти

Ако вам недостаје енергије, већа је вероватноћа да ћете жудети за нездравом храном. Ово друго ће додатно погоршати ваше благостање и одједном ћете се наћи у зачараном кругу. Покушајте да свом телу пружите здраву и уравнотежену исхрану, што значи да је неопходно да обезбедите адекватан унос протеина и здравих масти.

Изложите се сунцу

Наш унутрашњи ритам је оријентисан према светлости којој смо изложени. Док излазите на сунце, дајте свом телу до знања да је време да се пробудите и започнете дан. Због тога вам саветујемо да проведете неколико тренутака на сунцу што раније, а најбоље одмах након што устанете.

Прошетајте се

Верујемо да после непреспаване ноћи желите да се одморите и да нисте расположени за излазак напоље. Ипак је препоручљиво да одете у шетњу, јер ћете од ове активности имати велике користи. Осим излагања сунцу, надисаћете се и свежег ваздуха, а кретање ће додатно разбудити ваше тело и убрзати циркулацију.

Идите у кревет у исто време као иначе

Чак и ако сте неиспавани и желите да одете раније у кревет, водите рачуна да сваки дан идете у кревет у исто време. Ово је најлакши начин да се вратите у свој стари ритам и дугорочно имате квалитетнији сан, преноси „Сити магазин“.
Миран сан — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
ДРУШТВО
Неки положаји тела током спавања могу да успоре старење, али шта је прече - млађа кожа или добар сан
Млада жена са маском за спавање - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
ДРУШТВО
Руски лекари откривају: Које време је идеално за спавање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала