- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

И деца на мети сузавца, жестоке реакције –УЕФА после срамоте каже: „Морало је“

© AP Photo / Jean-Francois BadiasНавијачи Ливерпула пред финале Лиге шампиона
Навијачи Ливерпула пред финале Лиге шампиона - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
Пратите нас
После изузетно лоше организације финала Лиге шампиона између Ливерпула и Реал Мадрида, УЕФА се огласила саопштењем у којима за нереде у Паризу пред почетак меча криви навијаче Ливерпула. УЕФА је сузавац у очима деце кратко описала као „измицање контроли“, док за насилно удаљавање кажу да је „морало“ да се примени.
После више од пола сата закашњења, меч Ливерпула и Реал Мадрида за титулу је почео, али ће и после завршетка и славља „краљевског клуба“ остати у сенци срамоте коју је УЕФА дозволила.
Због навијача који су покушали да уђу без карте на стадион „Сан Дени“ испаштали су и они који су имали улазницу, али и деца и жене.
Уместо да се проблем реши само са онима који су хтели да насамаре обезбеђење, полиција је употребила сузавац који је завршио у очима деце, жене која се бори са астмом и многих који су стигли на стадион као културна фудбалска публика која ужива у спектаклу.
Након немилих сцена УЕФА се огласила саопштењем у којем за нереде криви навијаче Ливерпула.
„Пред почетак меча је неколико хиљада навијача Ливерпула направило редове, јер су покушали да уђу са фалсификованим улазницама. Због тога је почетак каснио, како бисмо омогућили онима који имају улазнице да уђу на стадион. Ствари су потом измицале контроли, па је полиција морала да користи бибер-спреј и да их насилно удаљава са стадиона. УЕФА се саосећа са свим онима који су погођени овим дешавањима и покренули смо истрагу са француском полицијом и фудбалским савезом Француске“, пише у саопштењу УЕФА.
Занимљиво је да је на стадиону стајало обавештење да ће утакмица каснити због касног доласка навијача, међутим то је изазвало додатни бес чак и код Хосе Енрикеа, бившег фудбалера Ливерпула.
„Ово је лаж. Био сам у Француској пре неколико година када смо тамо играли против Пари Сен Жермена и били су ужасни на стадиону са картама, а ми смо били сат раније ту и замало смо пропустили почетак. Мрзим такве лажи и кривљење навијача“, написао је Хосе Енрике.
Медији а и фотографије уз снимке пре финала тврде да су навијачи били и пре времена испред стадиона.
Ливерпул се такође огласио саопштењем уз које је објаснио да су поднели и захтев за истрагу,
„Изузетно смо разочарани проблемима са уласком на стадион и сломом безбедносних баријера на које су навијачи Ливерпула наишли ове вечери. Ово је највећи меч у европском фудбалу и навијачи не би требало да доживе сцене које смо видели вечерас. Званично смо поднели захтев за истрагом, која ће открити узроке ових неприхватљивих проблема“, гласи саопштење Ливерпула.
Финале Лиге шампиона - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
СПОРТ
Европа није хтела Русију и добила је помрачење у „граду светлости“ /видео/
Карим Бензема и Винисијус јуниор - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
СПОРТ
Један гол и „хиљаду“ одбрана – Реал савладао и Ливерпул за 14. титулу првака Европе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала