- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Брисел упорно гура Кијев на ивицу пропасти

CC0 / unsplash / Застава ЕУ у Берлину, Немачка
Застава ЕУ у Берлину, Немачка - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
Пратите нас
Самит Европске уније показао је да Брисел упорно гура Кијев на ивицу пропасти, уместо да га подстиче на решавање ситуације, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У својим 'закључцима' од 30. маја ове године лидери ЕУ поново ни речи нису рекли о сценарију решавања ситуације мировним преговорима у Украјини које је, као што је познато, блокирао Кијев. Напротив, Европска унија циљано гура Кијев све ближе ивици пропасти“, наводи се у саопштењу руског Министарства.
Како се истиче, ЕУ подржава милитаристичке амбиције украјинских власти нејасним обећањима о интеграцији у ЕУ, испорукама убојитог оружја и обећавањем новца „између осталог и туђег, који је Брисел вољан да конфискује од Русије“.
„Истовремено се заташкавају монструозни ратни злочини које свакодневно врше украјински милитанти, неонацисти и њихово иживљавање на цивилима“, наводи руска страна.
Руске дипломате су се осврнуле и на шести пакет санкција који је ЕУ припремила против Русије.
„Очигледно је да ће главни елементи новог пакета антируских једностраних ограничења, које су договорене под слоганом борбе против зависности од Русије, имати самодеструктивни ефекат за ЕУ. Није ни чудо што је Бриселу требало скоро месец дана да примора земље-чланице на ту 'одлучну' демонстрацију солидарности“, констатује руско Министарство.
Такође се наводи да одлука ЕУ о делимичном одустајању од руске нафте и нафтних деривата може да изазове даљи раст цена, да дестабилише енергетска тржишта и поремети логистичке ланце, што ће поткопати економију ЕУ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала