- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић: Ово нема везе са кошарком – многи би волели да одем из Партизана

© Фото : АБА лига - Драгана СтјепановићНикола Калинић и Жељко Обрадовић, фотографија после утакмице КК Црвена звезда - КК Партизан
Никола Калинић и Жељко Обрадовић, фотографија после утакмице КК Црвена звезда - КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
Пратите нас
Након што је Партизан поражен у финалу АБА лиге од Црвене звезде, Жељко Обрадовић, тренер црно-белих, честитао је противничком тиму, али и истакао да је понашање навијача у свим утакмицама финалне серије довело до тога да мечеви немају „никакве везе са кошарком“. Чувени тренер додао је и да верује да би многи волели да он сада напусти Партизан.
Судије поново напуштају терен, лопта се поново ставља са стране, а још једна утакмица се прекида због недоличног понашања навијача.
Победа Звезде остала је у сенци празних трибина, а Жељко Обрадовић говорио је о томе како би регионална лига морала да нађе решења како би играчи коначно могли неометано да играју овакве мечеве.
„Пре свега желим да честитам Црвеној звезди на томе што су освојили титулу. О околностима у којима се играла кошарка, то су неки утисци који су најбитнији и ту све почиње и завршава се“, рекао је на старту Жељко Обрадовић.
Легендарни тренер верује да би многи желелиу да он после пораза напусти Партизан, али он то не жели и нада се све бољим исходима.
„Да вам кажем поштено. Када сам долазио, људи су ми причали да могу свашта да очекујем, али ово заиста нисам очекивао. Ја много волим овај посао и много волим Партизан и не видим ни један разлог да одем, ја се искрено надам да ће све ово да иде у бољем смеру. Ви сте сведоци. Ја сам тек годину дана овде. Да ли сам ја имао неке везе са овим? Да ли има неко на моје понашање примедбу ? Да имате било какав запис да сам се према било коме лоше понео? Шта могу ја да урадим са моје стране? Да напустим? Верујем да би се многи обрадовали. Верујем да би неки били срећни“, истакао је Обрадовић.
Тренер црно-белих прокоментарисао је непријатне сцене када је утакмица прекинута током треће деонице услед убацивања предмета на паркет од стране навијача.
„У овим условима у којима смо играли треба да причамо о кошарци? Како мислите како се осећају играчи, ако уместо једне треба да играју четири утакмице. Да ли има ово смисла? Ја мислим да нема. Ово никакве везе са кошарком нема. Али као прави спортиста честирам Звезди на титули“, додао је Обрадовић.
Прослављени Обрадовић апеловао је на АБА лигу и истакао да је увек осуђивао недолично понашање навијача.
„Правила Евролиге кажу да би морало да се дозволи судијама да раде, играчима да играју кошарку. Говорио сам откад сам дошао да чу дати све од себе да смирим страсти. Ова серија је показала да АБА лига мора нешто да уради. Ја сам први изашао и осудио понашање навијача Партизана. Чекао сам да видим да ли ће неко други да уради слично“, закључио је Обрадовић.
Лука Митровић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
СПОРТ
Уместо комплетне радости - горак печат на души
Кошаркаши Звезде - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2022
СПОРТ
Звезда савладала Партизан у мајсторици и прославила титулу пред празним трибинама!
Данијел Пејџ и Марина Маљковић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2022
СПОРТ
Американка је опет прихватила Маринин позив: „Србија ми је много дала, имам жељу да јој вратим“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала